Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπέρ της γυναίκας που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο Action24, υπογραμμίζοντας την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την άμεση αποπομπή του ευρωβουλευτή.

«Είμαστε με το θύμα και δεν δείχνουμε καμία ανοχή», είπε και δήλωσε σοκαρισμένη με το γεγονός. Υπογράμμισε ότι «με το που έγινε γνωστή η καταγγελία ο ευρωβουλευτής έπαψε να είναι μέλος του κόμματος, αντιδράσαμε άμεσα και τον αποπέμψαμε», και σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά «μέχρι τότε ο Αλέξης Γεωργούλης δεν μπορεί να είναι σε ένα πολιτικό κόμμα που έχει στηρίξει διαχρονικά τα γυναικεία δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη αγγίζει ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο αξιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θέματα για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τα οποία το κόμμα μας έχει δώσει πολλούς αγώνες. Δεν μπορώ να φανταστώ τί έχει περάσει η γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη. Προσωπικά με φέρνει σε μεγάλη αμηχανία το γεγονός ότι βλέπω τη φωτογραφία της στα κανάλια. Αισθάνομαι πολύ αναστατωμένη ως γυναίκα, πάνω απ’ όλα, για αυτή την υπόθεση», είπε η εκπρόσωπος Τύπου.

 

Η Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε ότι στην αρχή υπήρχαν μονάχα φήμες για “κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη”, που έφτασαν στα αυτιά του κόμματος το 2022. «Όταν υπήρξε η καταγγελία, όμως, το κόμμα μας αντέδρασε αμέσως. Μέχρι τότε υπήρχε η φημολογία για τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά ο ίδιος τη διέψευσε, κάνοντας λόγο για συκοφαντία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά υπογράμμισε τα εξής: «Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο Ε/Κ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας».

«Ο κ. Γεωργούλης απομακρύνθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας και του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα.», συνέχισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν μπορεί η επιλογή ενός ευρωβουλευτή να ταυτίζεται με το αν είναι ή δεν είναι “λαμπερό πρόσωπο”. Η δουλειά δεν σε κάνει αυτομάτως καλό ή κακό, αλλά η προσωπικότητά σου. Υπάρχουν, όμως, διάσημοι άνθρωποι που έχουν πολλά καλά να προσφέρουν, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τις αξίες των ανθρώπων. Η ποιότητα του καθενός δεν προκύπτει από το επάγγελμα που κάνει ή τα πτυχία του», τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείσα για τη χθεσινή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ΕΡΤ η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια, σε λίγο οι κάλπες θα μιλήσουν. Είναι ένα εργαλείο οι δημοσκοπήσεις, αλλά είναι υπό αίρεση το πόσο αποτελεσματικές είναι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι το εξής: η εκλογική διαδικασία είναι μια για τις εθνικές εκλογές. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Ο πρωθυπουργός μιλά για δεύτερες και τρίτες κάλπες, μπας και καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία. Αλλά η κάλπη είναι μια, είναι αυτή της 21ης Μαΐου και εκεί ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε να βγει πρώτο κόμμα  με μεγάλη διαφορά. Η ψήφος στο Σύριζα-ΠΣ, είναι η μόνη λύση για να φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης