Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα έργα πνοής για τα νησιά μας, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση του Κώδικα της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, τον μηχανισμό εφαρμογής της, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου».

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως «η κυβέρνηση προωθεί άμεσα 9 λιμενικά έργα πνοής για τις Κυκλάδες συνολικού ύψους 21,9 εκατ. ευρώ». Ειδικότερα, ανέφερε πως τα έργα στην Πάρο είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ, στην Αμοργό 5,3 εκατ. ευρώ, στην Ίο 11,3 εκατ. ευρώ, στην Σίκινο 1,3 εκατ. ευρώ, στην Φολέγανδρο 1,2 εκατ. ευρώ και στην Ανάφη 850.000 ευρώ. Παράλληλα υπογράμμισε πως «σε ύψιστη προτεραιότητα είναι και η δημιουργία του νέου λιμένα στη Σαντορίνη, καθώς και νέες λιμενικές υποδομές σε άλλα νησιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και το σύνολο των υπαλλήλων – κυρίως δε το Λιμενικό Σώμα, καθώς φέτος, η ποσότητα αφίξεων επιβατικών πλοίων στον νομό Κυκλάδων ήταν για πρώτη φορά μεγαλύτερη εκείνης του 2019 – και εξέφρασε την πίστη ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοζύγιο, αναγνώρισε ότι φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρατήρησε ότι όπως είχε θεσπιστεί ήταν ατελέσφορο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε, «ήταν αυτή που το επέκτεινε, το οργάνωσε περισσότερο» και δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλες βελτιώσεις για την λειτουργία του και στην εξέλιξή του.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως το βιοτικό επίπεδο στα νησιά έχει ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με αυτό που ήταν πριν δεκαετίες, αλλά έκρουσε τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την επερχόμενη τεράστια ροή επενδύσεων, η οποία όπως τόνισε, πρέπει να είναι λελογισμένη, εξορθολογισμένη και να σέβεται το περιβάλλον των νησιών μας. Τα νησιά μάλιστα, υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, θα πρέπει να αξιολογούνται και σε σχέση με το βάρος των υποδομών (δρόμοι και λιμάνια) που μπορούν να σηκώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης