Μια βραδιά αφιερωμένη στη Χρύσα Σπηλιώτη στο θέατρο Γκλόρια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 09:53
Μια βραδιά αφιερωμένη στη Χρύσα Σπηλιώτη στο θέατρο Γκλόρια

Mια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, που πέθανε το καλοκαίρι που πέρασε στη φωτιά στο Μάτι, οργανώνουν οι φίλοι και οι συνεργάτες της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα παρουσιάσει η στενή της φίλη Αννέτα Παπαθανασίου, θα προβληθεί υλικό από τη δουλειά της.

Επί σκηνής για να μιλήσουν και να διαβάσουν κείμενά της θα βρεθούν οι: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Θοδωρής Γκόνης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, 'Ασπα Τομπούλη, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αγγελική Αντωνίου, Βασίλης Κατσικονούρης, Έλση Σακελλαρίδου, Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, και Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.

Η Χρύσα Σπηλιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία. Έπαιξε σημαντικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου στο Εθνικό θέατρο και σε πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Ήταν πρωταγωνίστρια σε αρκετές γνωστές τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Ως θεατρική συγγραφέας παρουσίασε έντεκα θεατρικά έργα, στην Αθήνα, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και δύο της έργα στο εξωτερικό. «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Ν.Υόρκη, Βερολίνο, φεστιβάλ Μότοβουν Κροατία, Άμστερνταμ), «Φωτιά και Νερό» (Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο). Δίδαξε επίσης Υποκριτική με πολύχρονη εμπειρία παράδοσης σεμιναρίων θεατρικής γραφής.

Εργάστηκε για χρόνια στο ραδιόφωνο ως παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία. Επιπλέον, έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 09:54