Ο εαυτός και η αγάπη στοιχειώνουν το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο», που έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου, στο Θέατρο Σημείο.

Το Θέατρο Σημείο επιχειρεί μια de profundis ανατομία του έργου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο», τοποθετώντας εντός του τη βιογραφία και τις προσωπικότητες των ίδιων των συντελεστών. Χρησιμοποιώντας την αρχική εξάωρη εκδοχή του έργου -το οποίο αφορά, εν πολλοίς, τη σχέση του Ίνγκμαρ Μπέργκαν με την Λιβ Ούλμαν- αναδιφούν στη μακρόχρονη σχέση των κεντρικών προσώπων, φωτίζοντας την ψυχολογία τους με αναφορές από τα αυτοβιογραφικά βιβλία: Λιβ Ούλμαν, “Αλλαγές” και Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, “Μαγικός Λύχνος”. Το αποτέλεσμα εγγράφεται ως μια διαδρομή λόγου, πράξης και συναισθημάτων, αποτυπώνοντας τα ίχνη δυο προσώπων: Μαριάννα και Γιόχαν, που συναντιούνται σε μια σχέση για να καταλήξουν στην αναπόδραστη απόκλιση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έγραψε ένα έργο στο οποίο αντανακλάται η σχέση του με την ηθοποιό Λιβ Ούλμαν, η οποία ενσάρκωσε και τον κεντρικό γυναικείο ρόλο, καθιστά τις “Σκηνές από ένα γάμο” ένα πολυπρισματικό έργο διαλεκτικών ειδώλων: της μυθοπλασίας απέναντι στην πραγματική ζωή, της δημιουργίας απέναντι στην επιθυμία, της αλήθειας απέναντι στη φαντασία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής
Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Κατασκευές: Θανάσης Θαλασσινός
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν:

Ιωάννα Μακρή, Κώστας Καζανάς, Κατερίνα Παρισσινού, Λευτέρης Παπακώστας.

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό, άνεργοι δωρεάν

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4/5 έως 2/6

Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.00

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης