Θεσσαλονίκη: Mε διπλή παρουσία το MOMus στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 08:50
Θεσσαλονίκη: Mε διπλή παρουσία το MOMus στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Με διπλή παρουσία συμμετέχει φέτος ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-MOMus στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση βιβλίου παγκοσμίως, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη.

Η 72η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται φέτος με φυσική παρουσία στο εκθεσιακό κέντρο Frankfurt Messe, από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, με σύνθημα «Re:connect - Welcome back to Frankfurt», και με τιμώμενη χώρα τον Καναδά.

Το MOMus συμμετέχει με δικό του περίπτερο ως προσκεκλημένος φορέας από την ίδια τη διοργάνωση στην ενότητα THE ARTS+, όπου ο εκδοτικός κόσμος συναντιέται με αυτόν των εικαστικών τεχνών και της καινοτομίας. Η παρουσία του σηματοδοτεί το πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών συνεργασιών που επιθυμεί να αναπτύξει η Frankfurter Buchmesse με αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, με τιμώμενη τη γερμανόφωνη λογοτεχνία.

Ταυτόχρονα, το MOMus δίνει το «παρών» και στο Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με επιλεγμένες εκδόσεις από τις δραστηριότητες των τεσσάρων Μουσείων και του Κέντρου Πειραματικών Τεχνών που το συναποτελούν, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκδοτική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Εκδόσεις ρωσικής πρωτοπορίας, σύγχρονης τέχνης, φωτογραφίας, σύγχρονης γλυπτικής και πειραματικών τεχνών αποτυπώνουν τη δραστηριότητα του MOMus, δίπλα σε 14 Έλληνες εκδότες και πολλές παράλληλες δράσεις του Ελληνικού Περιπτέρου.

Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Διεύθυνση Γραμμάτων, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Φρανκφούρτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 08:50