Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθούν στο πάνω Κάστρο τα εγκαίνια του έργου «Αποκατάσταση βορειανατολικού περιβόλου Κάστρου Μυτιλήνης».

Τα εγκαίνια οργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού «Europe in My Region 2019». Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τη μικτή χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης», υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λίας Κεφαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, θα υλοποιηθεί, για πρώτη φορά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου με τίτλο «Βυζαντινοί και Γατελούζοι».

Το Κάστρο της Μυτιλήνης, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου, βρίσκεται στον υπερυψωμένο και περίοπτο, βραχώδη λόφο που μεγάλο τμήμα του περιβάλλεται από τον βόρειο λιμένα της αρχαίας πόλης. Ανάμεσα στην άγρια και πυκνή θαμνώδη βλάστηση, ξεπροβάλλουν οικοδομικά κατάλοιπα και οχυρώσεις που ανάγονται σε εποχές, που οι Βυζαντινοί και εν συνεχεία οι Γενουάτες και οι Οθωμανοί κατακτητές, δημιούργησαν ως σύνθετες κατασκευές με επάλληλες προσθήκες για την ενίσχυση των τειχών.

Σήμερα το έργο της αποκατάστασης του βορειοανατολικού περιβόλου του Κάστρου της Μυτιλήνης έρχεται να συμπληρώσει ως τμήμα το μεγαλόπνοο και πολύπλευρο έργο που επί σειρά ετών γίνεται για την ανάδειξη του μεσαιωνικού πυρήνα της πόλης της Μυτιλήνης και τη στερέωση και αναστήλωση των ετοιμόρροπων τμημάτων των τειχών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης