Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απέσυρε από το νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεως για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, τις διατάξεις που αφορούν το Μουσείο Βρανά, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Νίκος Σηφουνάκης, πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας, «Αρχιπέλαγος Μουσείο Ελαιοτριβείο Βρανά», του Δήμου Λέσβου.

Κατά την ακρόαση φορέων την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε την απόσυρση της δωρεάς καθώς όπως είπε, στο σχέδιο νόμου δεν έγιναν αποδεκτοί οι όροι που καταγράφονταν στην συμβολαιογραφική πράξη της δωρεάς του Μουσείου Βρανά, μεταξύ των οποίων προβλεπόταν ότι θα παρέμενε ο ίδιος πρόεδρος και υπό την νέα μορφή του ως ν.π.ι.δ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Μενδώνη, σε παρέμβαση της είχε διευκρινίσει ότι ποτέ στο υπουργικό της γραφείο δεν βρέθηκε ο φάκελος με τη συμβολαιογραφική πράξη της δωρεάς και επιφυλάχθηκε για τη σημερινή συζήτηση, ώστε να διερευνήσει τι είχε συμβεί.

«Η συμβολαιογραφική πράξη για τη δωρεά με τα 16 συνημμένα που κατατέθηκε στην τότε υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, δεν βρέθηκε στο πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού, δηλώνοντας ότι κάνει αποδεκτό το αίτημα της απόσυρσης της δωρεάς του Μουσείου Βρανά.

«Το υπουργείο Πολιτισμού αποδέχθηκε την “υιοθεσία” του Μουσείου γιατί δεν μπορούσε να καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας του. Αποσύρονται οι δέκα διατάξεις του νομοσχεδίου που αναφέρονται στο Μουσείο Βρανά», διευκρίνισε η κ. Μενδώνη διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι « το υπουργείου Πολιτισμού, μέσα στο 2021, θα προσπαθήσει, επιχορηγώντας την εταιρία Αρχιπέλαγος, να καλύψει ένα μέρος των δαπανών του Μουσείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης