Εξέχουσες προσωπικότητες Κυπρίων που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό βράβευσε ο ΔΗΣΥ Ελλάδος, σε μια λαμπρή εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ελλάδος, Νίκος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νεοφύτου στάθηκε στην αξία της αριστείας και τόνισε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος της Κύπρου είναι οι άνθρωποί της. «Είμαστε μια μικρή χώρα σε μέγεθος αλλά μια πολύ μεγάλη χώρα αν αναλογιστεί κανείς τις επιτυχίες των Κυπρίων του εξωτερικού», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Οι Κύπριοι μας βάζουν τα γυαλιά. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια παλεύουμε να βγούμε από την κρίση. Και, εσείς, μέσα σε τρία χρόνια καταφέρατε να ορθοποδήσετε. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά σας».

Βραβεία για την πολυετή προσφορά και το πολυδιάστατο έργο τους έλαβαν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πόλυς Χατζηιωάννου, πρωτότοκος γιος του Λουκά Χατζηιωάννου, που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και τα ακίνητα. Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση με αυτόνομες δωρεές και χορηγίες.

– Κυριάκος Ριρής, διετέλεσε επί δεκαετίες στέλεχος και συνέταιρος σε μεγάλη ελεγκτική εταιρία στην Αθήνα.

– Ελένη Μουζάλα, διεθνούς φήμης πιανίστα, η οποία έχει αναδειχθεί ανάμεσα στους 100 σημαντικότερους Έλληνες σε παγκόσμια ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ.

– Ντίνος Σιακόλας, εξέχων στέλεχος του κατασκευαστικού κλάδου, δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή.

– Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet αλλά και μια σειράς εταιρειών όπως η easyFoodstore, easyCoffee, easyGym, easyStorage, easyBus, easyCar, easyProperty, easyOffice. Χρίστηκε υππότης από τη Βασίλισσα της Αγγλίας το 2006. Από το 2009, είναι επίτιμος γενικός πρόξενος της Κύπρου στο πριγκιπάτο του Μονακό όπου ζει μόνιμα.

– Αντώνης Πολυδώρου, διαπρεπής χειρουργός καρδιάς, διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής επεμβατικής καρδιολογίας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και τον Ευαγγελισμό.

– Μακάριος, κατά κόσμον Ανδρέας Τηλλυρίδης, Μητροπολίτης Κένυας.

– Τάκης Κληρίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, εξέχων στέλεχος και συνέταιρος σε μεγάλη ελεγκτική εταιρία στην Αθήνα για πάνω από δύο δεκαετίες.

– Πόλυ Γιώτη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. Πραγματοποιεί σημαντικές δωρέες, χορηγίες και στηρίζει πληθώρα ανθρωπιστικών οργανώσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

– Κλέλια Χατζηιωάννου, δραστηροποιείται στο χώρο της ναυτιλίας και της αγοράς ακινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 2006, έχει ιδρύσει το ίδρυμα Κλέλια Χατζηιωάννου για την προώθηση της Τέχνης. Διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο και την οικονομική στήριξη που παρέχει σε οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Χριστίνα Αντωνίου, διαπρεπής ιατρός, διδάκτωρ δερματολογίας, που διετέλεσε διευθύντρια στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης