Νέο αέρα στον οίκο Lanvin, τον παλιότερο οίκο μόδας που λειτουργεί ακόμη στη Γαλλία, έφερε ο νέος του σχεδιαστής Μπρινό Σιαλελί, με το πρώτο του ντεφιλέ που καταχειροκροτήθηκε στο Μουσείο Cluny, το Εθνικό Μεσαιωνικό Μουσείο, στο Παρίσι.

Δύο τοπ-μόντελ, η Τζίτζι Χαντίντ και η Κάια Τζέρμπερ, η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, παρουσίασαν δημιουργίες στυλ streetwear και έμπνευσης «boho chic» (συνδυασμός επιρροών από το στυλ μποέμ και το κίνημα των χίπις) στο πλαίσιο της παρισινής εβδομάδας pret-a-porter φθινόπωρο/χειμώνας. Η κολεξιόν έδωσε πολύ χώρο στα ανοιξιάτικα χρώματα –κίτρινο, ροζ, γαλάζιο, πράσινο της φλαμουριάς– μια στροφή για έναν οίκο γνωστό κυρίως για τα μαύρα κοντά φορέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλίδα Άζια Αρτζέντο, που πρωτοστάτησε στο κίνημα #MeToo και η Αμερικανίδα Ούμαν Θέρμαν, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του οίκου που ιδρύθηκε το 1889 από τη Ζαν Λανβέν και παρουσίασε μια ύφεση μετά την αποχώρηση, το 2015, του σχεδιαστή Αλμπέρ Ελμπάζ, ο οποίος είχε τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης επί 14 χρόνια.

«Έπρεπε το ντεφιλέ να είναι δυνατό, να αφήσει το στίγμα του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 31 ετών Μπρινό Σιαλελί.

Τα υφάσματα ήταν πλούσια σε σχέδια και σε λεπτομέρειες, όπως και τα αξεσουάρ: δερμάτινες μπότες με στοιχεία από μετάξι, αθλητικά παπούτσια, μικρά σακίδια σε σχήμα αχλαδιού, τεράστιες τσάντες που φοριούνται με φαρδιά μακριά φορέματα. Τα σακάκια, κάπως φαρδιά, στο γαλάζιο του ουρανού, κλείνουν με έναν δερμάτινο φιόγκο σαν γραβάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ανδρικά πουλόβερ απεικονίζεται ο Μπαμπάρ, αυτός ο μικρός ελέφαντας, ήρωας της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Ο σχεδιαστής τον επέλεξε γιατί τον θεωρεί ένα ισχυρό συναισθηματικό σύμβολο για όσους μεγάλωσαν με τις περιπέτειες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης