Tα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Χαλκίδα πρωταγωνιστεί ένα υπερθέαμα κινηματογραφικών προδιαγραφών. Η διοργάνωση γίνεται απο τον Οργανισμό Πολιτισμού της Χαλκίδας, πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Λίλιαν Ζλακώνη. 

Ο θεσμός της τελετής λήξης του θαλασσινού καρναβαλιού, λειτουργεί ως ένας τουριστικός πόλος έλξης παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Εγχώρια τηλεοπτικά αλλά και διεθνή μέσα, μιλούν γι’ αυτή τη μοναδική θεατρική παράσταση στα «τρελά» νερά του Ευβοϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με θέματα εμπνευσμένα απο τη μυθολογία, oι Χαλκιδέοι επανεφευρίσκουν την αποκορύφωση των καρναβαλικών εορτασμών με μια πρωτότυπη ιδέα, που προάγει τον πολιτισμό.

Επιβλητικά θεατρικά σκηνικά, πυροτεχνικό θέαμα, ιπτάμενες κατασκευές και πλήθος ηθοποιών κι εθελοντών σε μια τεράστια υδάτινη σκηνή, συνθέτουν ένα κινηματογραφικό έργο υψηλής αισθητικής.

Το θέμα για φέτος, ήταν “Η Αργοναυτική Εκστρατεία” με αναφορά στον μεταγενέστερο Τρωικό πόλεμο.
Σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δυο μύθους, λειτούργησε ο πολυμήχανος Οδυσσέας -εμπνευστής του Δούρειου Ίππου- κι ο Αργοναύτης πατέρας του Λαέρτης, ο βασιλιά της Ιθάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρυσόμαλλο Δέρας, ο Ιάσωνας, ο κένταυρος Χείρωνας… όλοι ήταν εκεί.

Η εναέρια performer Κατερίνα Σολδάτου, έδωσε σάρκα και οστά στη Σειρήνα -σε μια απο τις δοκιμασίες των Αργοναυτών- εκτελώντας μια αιθέρια χορογραφία μέσα στο νερό, που έκοψε την ανάσα.

Κι ένας Δούρειος Ίππος μυθικών διαστάσεων.

Οι Αργοναύτες ρίχτηκαν στην μάχη υπο τους ήχους κινηματογραφικής μουσικής και με τη θεϊκή συμβολή των ιπτάμενων Ολύμπιων θεών, το θέαμα έμεινε σε όλους αξέχαστο!

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Νικόλαος Πάνου, επικεφαλής της ομάδας του Αrt Studio που κινηματογράφησε και φέτος την τέταρτη τελετή λήξης.

Δείτε το σχετικό trailer:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης