O Κόλιν Φερθ επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 25 χρόνια, σε δραματική σειρά εγκλήματος στην συχνότητα του ΗΒΟ. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός μυστηριώδους φόνου πίσω από το ντοκιμαντέρ «The Staircase» του Netflix, μιας από τις πιο διάσημες -και συζητημένες- υποθέσεις δολοφονίας στην Αμερική.

Ο δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί τον συγγραφέα Μάικλ Πέτερσον, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του Κάθλεν στη Βόρεια Καρολίνα το 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γυναίκα μου είχε ένα φρικτό ατύχημα, έπεσε από τις σκάλες… Αναπνέει ακόμη… Ελάτε γρήγορα, παρακαλώ…» έλεγε στην κλήση του προς την αστυνομία ο Μ. Πέτερσον, ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου.

Όταν έφτασαν οι διασώστες, βρήκαν την σύζυγο ήδη νεκρή, σωριασμένη στα τελευταία σκαλοπάτια της ξύλινης σκάλας του καθιστικού. Ρώτησαν τον Πέτερσον, τι είχε συμβεί και τους είπε ότι νωρίτερα, έπιναν το ποτό τους στο καθιστικό και γύρω στη 1 πμ ο ίδιος βγήκε στην πισίνα να καπνίσει, ενώ η Κάθλεν ανέβηκε στον πάνω όροφο να δουλέψει. Όταν επέστρεψε, βρήκε τη γυναίκα του αναίσθητη, πεσμένη στις σκάλες. Παρότι ο θάνατος της φαινόταν να ήταν ατύχημα, η αστυνομία κράτησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι είχε πολύ αίμα στα σκαλιά και πως δεν ήταν φρέσκο. Επίσης, υπήρχε αίμα στην εξώπορτα, κάτω από τις σαγιονάρες της και ψηλά στον τοίχο. Η νεκροτομή φανέρωσε επτά βαθιά τραύματα στο πάνω μέρος του κρανίου, κάτι που δε θα μπορούσε να έχει προκληθεί από την πτώση. Ο θάνατος καταγράφηκε ως ανθρωποκτονία και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Πέτερσον. Στις 10 Οκτωβρίου 2003, μετά από  πολύμηνη διαδικασία στην ιστορία της Βόρειας Καρολίνας, ο δικαστής του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύζυγος, δεν σταμάτησε να δηλώνει την αθωότητά του στα κανάλια. Ξεκίνησε μια μεγάλη σειρά εφέσεων. Οι δικηγόροι του, το 2010, υπέβαλαν τρεις ένορκες βεβαιώσεις από εμπειρογνώμονες, οι οποίες ανέφεραν ότι για το ατυχές γεγονός έφταιγε μια κουκουβάγια. Της επιτέθηκε τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης