Τα πετεινά: Έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 08:48
Τα πετεινά: Έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα πετεινά», η οποία θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ και στον Θόλο, σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο Ανθρωπότητες , Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά περιλαμβάνονται στην έκθεση Τα πετεινά. Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος αποτυπώνει με ποιητική ευαισθησία τα εκφραστικά πρόσωπα ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα τους.

Τα φωτογραφικά πορτραίτα του Κώστα Ζαφειρόπουλου συμπληρώνουν πορτρέτα σε ακουαρέλα και κεραμικά προσωπεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος. Η συνολική προσέγγιση του Κώστα Ζαφειρόπουλου χρησιμοποιεί τα εικαστικά μέσα με ελευθερία αλλά και σεβασμό, φανερώνοντας τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το ανθρώπινο βίωμα με τρόπο βαθιά ουμανιστικό, δίχως να απαιτεί τη συναισθηματική συμμετοχή του θεατή.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των έργων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.Ταυτότητα Εκδήλωσης

Από 7 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2019

Ώρες επίσκεψης καθημερινά 12.00 - 20.00

Τοποθεσία:
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Eισιτήρια:

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 08:50