Με μία μοναδική παρουσίαση έργων τέχνης από την γκαλερί Art Cargo της Άντζελας Δικαιούλια, δόθηκε η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα πώς η τέχνη συνδυάζεται με τη φιλανθρωπία, καθώς ένα σημαντικό ποσό των εσόδων από την έκθεση θα διατεθεί στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών.

Η έκθεση αυτή είναι προϊόν συνέργιας μεταξύ της γκαλερί Art Cargo και της εταιρείας ΕΛΓΕΚΑ στον χώρο της οποίας παρουσιάζονται τα έργα τέχνης. Η έκθεση που παρουσιάζεται για τρίτη φορά, φέρει το όνομα  «TIO-ILAR».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 1.000 τ.μ. παρουσιάστηκαν 200 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και video art, ενώ συνολικά συμμετέχουν 56 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων 19 Έλληνες, 32 Γερμανοί και πέντε από Η.Π.Α, Καναδά, Ελβετία και Βουλγαρία.

Η Άντζελα Δικαιούλια μέσα σε λίγες γραμμές περιέγραψε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την έκθεση, καθώς, όπως η ίδια αναφέρει, πρωταγωνιστές είναι πάντα τα έργα τέχνης.

«Όταν το 2004 επέστρεψα, για να εγκατασταθώ μόνιμα στην Ελλάδα, αντιμετώπισα μια μεγάλη προσωπική πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να συνδυάσω την αρχιτεκτονική και την τέχνη, τομείς που γνωρίζω καλά, εφόσον για πολλά χρόνια η ”Saal Gallery Angela Dikeoulia” στην Elsenach και στην Konstanz Γερμανίας συστεγάζονταν με το αρχιτεκτονικό μου γραφείο.

Ο θεωρητικός μου αυτός στοχασμός με οδήγησε στο προκαταρκτικό στάδιο μιας διαδικασίας που είχε αποτέλεσμα να εγκαταλείψω την ακινησία και την επανάληψη που επικρατούν σε έναν χώρο Τέχνης και μέσα από την οπτική αντίληψη και τη γεωμετρική οργάνωση να δημιουργήσω την Gallery ART CARGO by Angela Dikeoulia.

Η φιλοσοφία αυτών των εκθέσεων είναι οι χώροι να λειτουργούν σύμφωνα με το εργασιακό τους καθεστώς ο καθένας, έτσι ώστε να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και να λειτουργούν παράλληλα με το εικαστικό δρώμενο.

Κάθε έκθεση έτσι μπορεί να γίνεται πιο πολύπλοκη, πιο εκφραστική ή πιο ελκυστική, αλλά πρωταγωνιστές θα είναι τα έργα τέχνης» αναφέρει η κα Δικαιούλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης