Ο εορτασμός της Memorial Day στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ με το ταξίδι του στη Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ το ίδιο Σαββατοκύριακο που το φύλλο των Τάιμς της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στο οποίο ήταν τυπωμένα ονόματα νεκρών από τον ιό προκάλεσε τις θυμωμένες αντιδράσεις από πολλούς καλλιτέχνες στις ΗΠΑ, οι οποίοι ζωγράφισαν τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ να επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ κάτω από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου: «Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία ήταν του Steve Brodner, ο οποίος στο Twitter απηύθυνε έκκληση για «μαζική καλλιτεχνική διαμαρτυρία». Και πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν. «Ήμουν τόσο απογοητευμένος αλλά και τόσο συγκινημένος λόγω όλων αυτών των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό που ήθελα κάτι να κάνω» εξήγησε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που έσπευσαν. «Προσβλέπουμε να μας οδηγούν οι ηγέτες μας όταν είμαστε αβοήθητοι και, όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν».

«Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια» επισήμανε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας. «Ο Τραμπ έχει δείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω αδράνειας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης