Το 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Το χοροστασιό» και ο Σύλλογος «Κυψέλη» πολιτισμού Καλλιθέας, με αφορμή τα γενέθλια του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Παπαϊωάννου, διοργανώνουν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο ρεμπέτη.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Μικράς Ασίας, αλλά έζησε και μεγάλωσε στις Τζιτζιφιές. Η συμβολή του στην ανάδειξη του ρεμπέτικου ήταν καθοριστική, όπως και η αναβίωση και η άνθησή του στις Τζιτζιφιές μετά τον πόλεμο του 1940.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές με την εκδήλωση αυτή θέλουν να αναδείξουν το έργο του και συνάμα να προάγουν την ομόφωνη απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας για ονοματοδοσία του θεάτρου του σχολείου, όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση, στις πρώην εγκαταστάσεις του εργοστασίου Ιζόλα σε: «θέατρο Γιάννη Παπαϊωάννου».

Ευτυχής συγκυρία: πέρσι είχαμε την ανακήρυξη του ρεμπέτικου, από την UNESCO, ως παγκόσμια άυλη κληρονομιά, και φέτος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) ξεκινά κύκλος μαθημάτων με τίτλο «τραγούδια των περιθωριακών: τα αμερικανικά μπλουζ συναντούν το ελληνικό ρεμπέτικο» και θα εξετάζεται η ιστορία και η σχέση μεταξύ των δύο ειδών.

Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, Αιγέως 41-43, ώρα 7μμ, Τζιτζιφιές – Καλλιθέα να απολαύσετε και να ακούσετε, μουσική, χορό, τραγούδια από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας «Το χοροστασιό» και τη χορωδία του Συλλόγου «Κυψέλη» πολιτισμού Καλλιθέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 1ο Γυμνάσιο, ο Διευθυντής: Νίκος Δεμερτζής

Για τον ΠΣΚ «Το χοροστασιό»: Φίλιππος Μπουκουβάλας

Για τη λαϊκή χορωδία Καλλιθέας: Πέτρος Παριανός

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης