Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, θα επενδύσει μουσικά με το δικό της χρώμα και ήχο, ένα από τα σημαντικότερα παροικιακά γεγονότα του Ελληνισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας: Πρόκειται για τα Θυρανοίξια του κοινοτικού ιερού ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, που θα πραγματοποιηθούν 27 και 28 Σεπτεμβρίου του 2019.

Στο ίδιο αυτό διήμερο εκδηλώσεων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας του Καΐρου, αναμένεται να δώσουν το παρών υψηλές προσωπικότητες από τον πολιτικό και εκκλησιαστικό χώρο της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς βεβαίως και της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστορικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, ο τρούλος του οποίου έχει μορφή αρχιερατικής μήτρας, εγκαινιάστηκε το 1914. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης και δίπλα ακριβώς από την υπερυψωμένη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο οδικό άξονα που διασχίζει όλη την μεγαλούπολη του Καΐρου. Η εκκλησία ανακαινίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με την οικονομική στήριξη της επιχειρηματίας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, η οποία, αν και δραστηριοποιείται τώρα στη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, δεν ξέχασε ποτέ το Κάιρο όπου γεννήθηκε, και σήμερα αποτελεί μία από τις μεγάλες ευεργέτιδες του Ελληνισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Μαζί με την κα Σοφιανού, ισόποσα έχει συμβάλει στο έργο και η ελληνική κοινότητα Καΐρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης