Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται, στις 8 Δεκεμβρίου, τον κορυφαίο τσελίστα Mischa Maisky και το Maisky Trio. To Maisky Trio αποτελείται από τον ίδιο, την κόρη του Lily στο πιάνο και τον γιο του Sascha στο βιολί, οι οποίοι θα αποδώσουν έργα της δυτικής κλασικής μουσικής.

Το Maisky Trio παίζει μαζί επαγγελματικά από το 2006, έχοντας αποσπάσει αποθεωτικά σχόλια κοινού και κριτικών σε όλες τις συναυλίες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mischa Maisky έχει σπουδάσει δίπλα στον Mstislav Rostropovich και τον Gregor Piatigorsky, με τον πρώτο να έχει δηλώσει ότι ο Maisky είναι «…ένας από τους πλέον ταλαντούχους τσελίστες της νέας γενιάς. Το παίξιμό του συνδυάζει ποίηση και απαράμιλλη λεπτότητα με εξαιρετικό ταπεραμέντο και άριστη τεχνική».

Είναι ένας μουσικός διεθνούς βεληνεκούς με τακτικές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Leonard Bernstein, Carlo Maria Giulini, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim, James Levine, Charles Dutoit, Yuri Temirkanov, Mariss Jansons, Valery Gergiev, Kirill Petrenko, Paavo Järvi και Gustavo Dudamel.

 Οι μουσικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως, μεταξύ άλλων, οι Martha Argerich, Radu Lupu, Nelson Freire, Evgeny Kissin, Itzhak Perlman, Lang Lang, Peter Serkin, Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Joshua Bell, Julian Rachlin και Janine Jansen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηχογραφήσεις του Maisky έχουν λάβει παγκόσμια κριτική αναγνώριση και τού έχει απονεμηθεί το σημαντικό βραβείο Record Academy Prize στο Τόκυο πέντε φορές και το βραβείο Echo Deutscher Schallplattenpreis τρεις φορές, καθώς επίσης και το Grand Prix du Disque στο Παρίσι και το Diapason d’Or of the Year, ενώ έχει συγκεντρώσει και αρκετές υποψηφιότητες για τα πολυπόθητα βραβεία Grammy.

Όλες οι παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης