Η λιτότητα του λόγου και η εκφραστική δύναμη, για τα οποία διακρίνονται το αρχαίο επίγραμμα και η ποίηση του Καβάφη, η σύνδεση των τεχνών του live action και του animation και στοιχεία ντοκουμέντου συνθέτουν το νέο έργο του δημιουργού και παραγωγού κινουμένων σχεδίων Αρίσταρχου Παπαδανιήλ, μια ταινία μικρού μήκους.

Στο οπτικοακουστικό επίγραμμα «Κ.Π. Καβάφης, η Πόλις – Όπου το μάτι μου γυρίσω» ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μελοποιεί και ερμηνεύει το εμβληματικό ποίημα του Αλεξανδρινού ποιητή με σκηνικό τις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές στο Μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν το 2017 όταν ήρθε η ακαριαία έμπνευση να κάνω τη μελοποίηση του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, εικονογράφος, συγγραφέας, δημιουργός animation, ο οποίος αγαπάει τη μουσική και ασχολείται κυρίως το κομμάτι της ερμηνείας.

«Πιστεύεται ότι είναι δύσκολο να μελοποιηθεί ο Καβάφης, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, δεν είναι εύκολος ο λόγος του, δεν έχει τη δομή του τραγουδιού. Όμως έχει μία ροή ο λόγος του, αν τον προσέξει κάποιος καλύτερα, και οι ήχοι των λέξεων κρύβουν μία εσωτερική μελωδία» τόνισε ο δημιουργός του οπτικοακουστικού επιγράμματος, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα και το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό και παρουσιαστή ταξιδιωτικής εκπομπής στην ΕΡΤ2, Παναγιώτη Κουντουρά.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης