Οι ταινίες «Παραθεριστές της Ιστορίας» και «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 13:52
Οι ταινίες «Παραθεριστές της Ιστορίας» και «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Δύο βραβευμένες ταινίες παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00, στον κινηματογράφο Λαΐδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας» και την ταινία μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων».

Το φιλμ «Παραθεριστές της Ιστορίας» διακρίθηκε με το 1ο βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (docfest) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα μεταξύ 13-18 Νοεμβρίου 2018. Η ταινία «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στον διεθνή διαγωνισμό «Museums in Short 2018».

Οι ταινίες παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων δημιουργήθηκαν με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων στο πλαίσιο της Πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» για το Ε.Π. «Αττική» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους.

Θυμίζουμε ότι, μετά από εννέα χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω ζημιών που υπέστη από τον σεισμό του 2006, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, πλήρως ανακαινισμένο και φιλοξενώντας την εξαίρετη έκθεσή του, άνοιξε εκ νέου τις πόρτες του για το κοινό στις 8 Μαΐου 2016. Το κτήριο διαθέτει σύγχρονες υποδομές, σύνδεση και ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους επισκέπτες, και είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

(Γενική είσοδος 5 ευρώ).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 13:53