Ο  Καραγκιόζης, ο αγαπημένος λαϊκός μας ήρωας έρχεται στους κινηματογράφους, στην πρώτη Ελληνική ταινία 3D animation, μεγάλου μήκους. Πολυμήχανος και ετοιμόλογος, o Καραγκιόζης και οι φίλοι του μπλέκουν σε περιπέτειες μέσα σε ένα πολύχρωμο – ζωντανό περιβάλλον, γεμάτο μουσική και τραγούδι.

 Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Καραγκιόζης The Movie» και το σενάριο βασίζεται στην ιστορία του «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η πλοκή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που ισχυρίζεται πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος. Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Επιμέλεια
Άθως Δανέλλης

Σκηνοθεσία
Άκης Καρράς
Χρήστος Λειβαδίτης
Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Παραγωγή
White Fox S.A.
Anama LTD
Cosmote TV

Η ταινία «Καραγκιόζης The Movie» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου 2022 στους κινηματογράφους. Ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 θα προβάλλεται για σχολεία στο Θέατρο Μπέλλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης