Κεκάτος: Με τσίπουρο γιόρτασα την επιτυχία στις Κάννες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, 16:48
Κεκάτος: Με τσίπουρο γιόρτασα την επιτυχία στις Κάννες

«Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω. Αδυνατούσα να πιστέψω την επιτυχία στις Κάννες κι άρχισα να πίνω τσίπουρο με τον οπερατέρ μου, ενώ δεν πίνω καθόλου στη ζωή μου» δήλωσε ο Β. Κεκάτος.

Δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ως νικητής του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες έκανε ο Βασίλης Κεκάτος.

Ο Κεφαλονίτης σκηνοθέτης που έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει τον τίτλο για ταινία μικρού μήκους δήλωσε: «Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Το τηλεφώνημα και το τσίπουρο

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ένοιωσε όταν πήρε το τηλεφώνημα για να ενημερωθεί ότι η ταινία του είχε επιλεγεί για το Φεστιβάλ των Καννών ο Βασίλης απάντησε: «Ήταν ένα πολύ βροχερό απόγευμα στην Αθήνα, και βρισκόμουν στο σπίτι με τον Γιώργο, φίλο μου από 11 χρονών και οπερατέρ μου. Μετά το τηλεφώνημα αδυνατούσα να το πιστέψω και αρχίσαμε να πίνουμε τσίπουρο, ένα βαρύ ελληνικό ποτό, ενώ δεν πίνω καθόλου στη ζωή μου».

Ο παρουσιαστής τότε σχολίασε ότι «χαίρεται που μπήκε στον γαλλικό τρόπο ζωής», εννοώντας το ποτό.

Η Νομική και το ταξίδι στις Κάννες

Ο Βασίλης Κεκάτος αναφέρθηκε και στον πατέρα του, Ε. Κεκάτο, αλλά και για την αντίδραση της οικογένειάς του, όταν αποφάσισε να αφήσει τη Νομική για τον κινηματογράφο.

«Στην αρχή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Όταν είδαν ότι ήμουν αποφασισμένος, τότε ο πατέρας μου είπε: «Ωραία, αν πρέπει να γίνεις σκηνοθέτης, θα πρέπει να γίνεις σκηνοθέτης για τις Κάννες», και με πήρε και πήγαμε ταξίδι… στις Κάννες».

Τα Κεφαλονίτικα Νέα μίλησαν με τον πατέρα του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται κι εκείνος στο Φεστιβάλ. Δήλωσε φυσικά απίστευτα συγκινημένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κλαίω μέχρι το πρωί».

Μερικές ιστορίες λέγονται με λίγες λέξεις

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Βασίλη να του πει γιατί έκανε μία ταινία μικρού μήκους, αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων.

Εκείνος απάντησε ότι «μερικές ιστορίες γίνονται με λίγες λέξεις και άλλες με πολλές. Αυτή την ιστορία προτίμησα να την πω με λίγες λέξεις».

Λίγο αργότερα πάντως συμπλήρωσε ότι σκοπός του τώρα είναι να μεγαλώσει την ιστορία και να ξαναγυρίσει την ταινία ως μεγάλου μήκους.

«Σ’ αυτό πιστεύω ότι αυτό το βραβείο θα με βοηθήσει πολύ. Γι’ αυτό και θεωρώ τον Χρυσό Φοίνικα ένα πραγματικά μεγάλο δώρο», κατέληξε.

Πηγή: Κεφαλονίτικα Νέα

Δείτε επίσης: 72o Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Parasite» του Μπονγκ Τζουν-χο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, 17:05