Το ντοκιμαντέρ «In Her Hands» του Netflix παραγωγής των Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάμντεν στις ΗΠΑ.

Το Φεστιβάλ στην πόλη της αμερικανικής πολιτείας Μέιν ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων για τα Βραβεία Κοινού ανακοινώθηκαν χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γυρισμένο σε διάστημα δύο ετών, το «In Her Hands» αφηγείται την ιστορία της Ζαρίφα Γκαφάρι η οποία στα 26 της χρόνια έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες δημάρχους του Αφγανιστάν και η νεότερη που κατείχε ποτέ το αξίωμα. Η ταινία καταγράφει τον αγώνα της για επιβίωση με φόντο την αβεβαιότητα, καθώς οι δυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην εξουσία.

Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Ταμάνα Αγιάζι και Μαρσέλ Μετελσίφεν έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η Αγιάζι η οποία είναι από το Αφγανιστάν, διέφυγε από τη χώρα το 2021 μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Η σκηνοθέτης, η οποία ζει στο Λονδίνο παρακολούθησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάμντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης