Οι γυναίκες διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν σε οργασμό. Κάθε γυναίκα έχει τις δικές της ανάγκες και προτιμήσεις, επομένως δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Μια γυναίκα μπορεί να φτάσει σε οργασμό αρκετά γρήγορα, μερικές φορές ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά. Άλλες γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, καθώς ο οργασμός τους έρχεται με πιο αργούς ρυθμούς. Επίσης, ορισμένες γυναίκες μπορεί να μην φτάσουν ποτέ στο σημείο του οργασμού, και αυτό είναι επίσης φυσιολογικό και απολύτως αποδεκτό.

Ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό και έχουν προσπαθήσει να βρουν απαντήσεις με επιστημονικό τρόπο. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2018 με συμμετοχή 2.304 γυναικών ανέφερε ότι, μόλις ξεκινούσε η σεξουαλική διέγερση, οι γυναίκες έφταναν σε οργασμό μέσα σε κατά μέσο όρο 14 λεπτά κατά τη διάρκεια σεξ με σύντροφο. Όσον αφορά την αυνανισμό, ο χρόνος που απαιτείται για τον οργασμό ήταν κατά μέσο όρο 8 λεπτά. (Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι γυναίκες ανέφεραν μόνες τους τις μετρήσεις τους.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2020 εκτίμησε ότι ο χρόνος που απαιτείται για μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια σεξ με σύντροφο κυμαίνεται μεταξύ 6 και 20 λεπτών, με μέσο όρο τα 14 λεπτά. (Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν ένα χρονόμετρο για να μετρήσουν το χρόνο από την πλήρως διεγερμένη κατάσταση μέχρι τον οργασμό.)

Παρόλα αυτά, ο οργασμός των γυναικών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ποσότητα και ο τύπος της σεξουαλικής διέγερσης, η κατάσταση της σχέσης, η συνολική υγεία της γυναίκας και οι συναισθηματικές της αντιδράσεις γύρω από την σεξουαλική φύση γενικότερα, καθώς και ο τρόπος που αισθάνεται για το σεξ και τον σύντροφό της.

Ο οργασμός των γυναικών μπορεί να είναι πολύπλοκος και διαφορετικός από περίπτωση σε περίπτωση. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να φτάσετε σε οργασμό, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το τι σας αρέσει σεξουαλικά και να επικοινωνήσετε ανοιχτά και ειλικρινά. Μπορείτε επίσης να συζητήσετε με τον γιατρό σας ή ακόμα και με έναν σεξολόγο για να λάβετε περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και της ανοικτής συζήτησης, μπορείτε να εξερευνήσετε νέους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ικανοποίηση και την ευχαρίστησή σας σε σεξουαλικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://andrologia.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης