Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Μπορεί να έμεινε έγκυος η κοπέλα μου;

Μιχάλης: Γεια σας κύριε Κωνσταντινίδη, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Με την κοπέλα μου είχαμε ελεύθερες επαφές, αμέσως μόλις της είχε τελειώσει η περίοδος. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες εγκυμοσύνης; Μπορούμε να κάνουμε κάτι άμεσα για να το αποφύγουμε;

Αγαπητέ,

Όχι, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι πολύ μικρές.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι άμεσα, μπορεί να πάρει το «χάπι της επόμενης ημέρας», μέσα σε 48 ώρες, αλλά το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε ένα γυναικολόγο, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει ανάλογα και θα επιλέξει μια μέθοδο αντισύλληψης κατάλληλη για εσάς. Άλλωστε το «χάπι της επόμενης ημέρας» πρέπει να δοθεί με συνταγή γιατρού.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Ι. Πήχος Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο Δρ. Ιωαννης Απ. Πηχος MD PhD FRCOG MFFP είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας.

Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης