Η ΑΕΚ συνεχίζει την αήττητη της πορεία στο πρωτάθλημα Εφήβων, καθώς επικράτησε σήμερα 29 Φεβρουαρίου, πολύ εύκολα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., με (34-18)!

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, η Ένωση προηγείται στην βαθμολογία με 12 βαθμούς και έχει καταφέρει να είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο αντιπάλων. Είχε προηγηθεί στις 11 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής Β’ φάσης ο αγώνας στο Μελίνα Μερκούρη με την Ένωση πάλι νικήτρια με (15-30). Προπονητής τότε στους ερυθρόλευκους, ήταν ο Γιώργος Καρασσαβίδης.

Συνολικά οι έφηβοι παίκτες του Αλέξη Αλβανού έχουν αγωνιστεί τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. σε διοργανώσεις Εφήβων – Νέων και έχουν κάνει το απόλυτο σερί 4×4!

Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν από τους επόμενους αγώνες, τον νέο προπονητή στον πάγκο τους Γιώργο Κρανάκη (Νέους – Εφήβους), ο τρίτος στην σειρά, κάτι που ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., πριν τέσσερις ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας διεξήχθη στην Αίθουσα Κασιμάτης Ο.Α.Κ.Α. και ήταν στα πλαίσια της  έκτης αγωνιστικής Β’ φάσης Ε.Σ.Χ.Α., με την συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων Αττικής.

Με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά ξεκίνησε ο αγώνας. Μετά το πρώτο 10λεπτό του παιχνιδιού (5-3) οι παίκτες του Αλέξη Αλβανού ανέβασαν ταχύτητα, βοηθούμενοι και από τις αποκρούσεις του Μπαμπατζανίδη. Με ένα σερί 6-2 από τους Κοτσιώνη (4 γκολ) –  Janca (2 γκολ), έχτισαν μια διαφορά 7 γκολ με το σκορ στο 20λεπτο να είναι (11-4). Στο σημείο αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού Θεόδωρος Γκίνης τροποποίησε την άμυνα του απομονώνοντας με μαν του μαν τον Κοτσιώνη, αλλά οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις με τους Δικαιούλια, Βασιλόπουλο και Βασιλείου. Έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με (19-7).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με έναν πολύ καλό Βασιλακάκη στο τέρμα, πετύχαινε εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει ιδίως με τον Κουκουλά, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική. Ο προπονητής της Ένωσης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, αλλά το εντυπωσιακό ήταν ότι ο ρυθμός ήταν ίδιος. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε βρίσκοντας την ΑΕΚ νικήτρια με διαφορά 16 γκολ και τελικό σκορ (34-18).

Από την ΑΕΚ εξαιρετική χημεία, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, είχε το δίδυμο των περιφερειακών Κοτσιώνη και Janca, που ήταν μια παραγωγή εντυπωσιακών γκολ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός ήταν ο πίβοτ Δικαιούλιας, παρόλο τα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα που δέχτηκε.

Σημαντική ήταν η παρουσία των δύο τερματοφυλάκων που χρησιμοποίησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μπαμπατζανίδης και Βασιλακάκης. Μάλιστα ο Βασιλακάκης απέκρουσε 3 πέναλτι και έβαλε γκολ από τέρμα σε τέρμα! 

Από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. εξαιρετική παρουσία είχε ο τερματοφύλακας Κιαρτζίδης, που με τις αποκρούσεις του περιόρισε την διεύρυνση του σκορ. Πολύ καλός επιθετικά ήταν ο Κουκουλάς, που ήταν και η μόνη απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ. Ελπιδοφόρα δείγματα του ταλέντου του έδειξε ο Τσορτέκης, που ηλικιακά είναι στην κατηγορία Παίδων!

Πρώτοι σκόρερ από την ΑΕΚ ήταν οι Κοτσιώνης και Janca με 8 και 7 γκολ αντίστοιχα. Ακολούθησε ο Δικαιούλιας με 5 γκολ. Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Κουκουλάς με 8 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 8-3, 11-4, 15-5, 19-7 (ημίχρονο), 20-8, 22-10, 26-13, 28-15, 29-17, 34-18 (τελικό).

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης 1, Βυθούλκας, Λαζάρου 1, Δικαιούλιας 5, Janca 7, Ασλής, Βασιλόπουλος 1, Στάθης 4, Κοτσιώνης 8, Σφαέλος-Παπαιωάννου 1, Βασιλείου-Τσάφος 4, Κοβάνης 1, Σιγαλός, Μπαμπατζανίδης, Καρράς, Βεζύρης 1

Ολυμπιακός (Γκίνης): Κιαρτζίδης, Κουκουλάς 8, Κωστόπουλος, Βαζαίος, Κεμπισόγλου 1, Κετιμές 1, Nάκος 1, Μαρινάκης, Παπαδάκης 2, Καλύβας, Παπαδόπουλος, Τσορτέκης 2, Προκοπίου, Καραμπουρνιώτης, Κουτουλογένης 2, Γκένας 1

Διαιτητές : Γιαβουζας, Γερουλάνος

Δίλεπτα: 3-2  Πέναλτι 7/5-5/2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης