Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία διοργάνωση τένις, το DAVIS CUP, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο ΤΑΤΟΙ Club. Η Εθνική Ανδρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά για πρώτη φορά στη σύνθεσή της, θα διεκδικήσει άνοδο στο Group II. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, την κορυφαία διοργάνωση τένις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Στο Group III της Ευρώπης θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Λετονίας, του Λουξεμβούργου, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μονακό, του Μαυροβουνίου και της Πολωνίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΤΑΤΟΙ Club, στη Βαρυμπόμπη, από την Τετάρτη 11 έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, θα ηγηθεί της προσπάθειας της Εθνικής Ελλάδας για άνοδο στο Group ΙΙ της Ευρώπης, αγωνιζόμενος και πάλι «εντός έδρας». Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να αναρριχηθεί στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας και τους πρώτους επαγγελματικούς τίτλους του, πέρσι στη Στοκχόλμη και φέτος στη Μασσαλία και το Εστορίλ.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του Τσιτσιπά που σήμερα είναι στο Νο 6 του Κόσμου, θα βρίσκονται και οι Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός έχει οριστεί ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς, ενώ χρέη προπονητή θα έχει ο ομοσπονδιακός Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Από την Τετάρτη 11/09 έως και την Παρασκευή 13/09 θα διεξαχθούν οι αγώνες των Ομίλων. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δύο απλά και ένα διπλό. Το Σάββατο 14/09 θα παίξουν στον τελικό οι δύο ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους. Η νικήτρια θα προβιβαστεί στο Group II της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης