Ίδιο και απαράλλαχτο θα είναι για άλλη μία χρονιά το ζευγάρι του τελικού στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η Βουλιαγμένη επικράτησε 15-9 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Λαιμό, στον τρίτο και αποφασιστικό ημιτελικό των πλέι οφ, έκανε το 2-1 στις νίκες και ανανέωσε για έβδομη συνεχόμενη φορά το… ραντεβού της με τον Ολυμπιακό, που έχει εξασφαλίσει από την Τρίτη (2/5) το εισιτήριο για τους τελικούς. Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι είχε πολλή ένταση και διαμαρτυρίες, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στην τρίτη περίοδο αγωνίστηκαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε για βιαιοπραγία ο Μόκκας.

Η σειρά των τελικών θα αρχίσει το Σάββατο (6/5) στον Πειραιά και πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες. Την ίδια ημέρα θα αρχίσουν και οι αναμετρήσεις της «αμφίβιας ταξιαρχίας» με τον Πανιώνιο (στις δύο νίκες), από τις οποίες θα κριθεί η τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι των «μικρών» τελικών, ο Απόλλωνας δεν θα έχει στον πάγκο του τον Νίκο Δεληγιάννη, που αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό του σημερινού αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδοχικές αποκρούσεις του Γαλανόπουλου στο ξεκίνημα, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Καλογερόπουλου, έδωσαν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να προηγηθεί 2-0, χάρη σε τέρματα του Χονδροκούκη σε παίκτη παραπάνω και του Σολανάκη από θέση φουνταριστού. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν σχεδόν έξι λεπτά για να σκοράρουν με τον Χαλυβόπουλο, αλλά από τη στιγμή που επανέφεραν την άμυνά τους σε πρέσινγκ (που είχε αποδειχθεί καθοριστικό στο δεύτερο ματς της σειράς), δυσκόλεψαν πολύ τους παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη.

Από τη στιγμή που «θωράκισε» τα μετόπισθεν, η Βουλιαγμένη ανέτρεψε την κατάσταση και με δύο γκολ του Γούντχεντ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πήρε προβάδισμα 3-2. Ο Σολανάκης, αυτή τη φορά με σουτ από τα 6μ., έδωσε μία λύση στην «αμφίβια ταξιαρχία», αλλά πολύ γρήγορα ο ΝΟΒ «έτρεξε» ένα σερί 4-0 και ξέφυγε 7-3, βάζοντας γερά θεμέλια νίκης. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 7-5 στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως στο 5΄38΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου (με το σκορ στο 8-5), οι διαιτητές απέβαλαν χωρίς αντικατάσταση τον Μόκκα, μετά από μία αψιμαχία με τον Νικολαϊδη. Με τον Απόλλωνα να παίζει για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (10-5) και η Βουλιαγμένη πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα. Η «αμφίβια ταξιαρχία» μείωσε σε 10-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου και είχε ευκαιρίες να πλησιάσει ακόμη περισσότερο, αλλά ο Τζωρτζάτος έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, 5,5 λεπτά πριν τη λήξη. Αμέσως μετά ο Τρούλος σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» οριστικά το ματς και την πρόκριση στους τελικούς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 3-2, 5-2

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 2, Νικολαΐδης 2, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 3, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας, Τουρκομένης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης