Δια… χειρός Άγγελου Βλαχόπουλου, η Νόβι Μπέογκραντ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης, καθώς επικράτησε 14-13 της Μπρέσια, στον ημιτελικό του final-8 που η ίδια φιλοξενεί στο Βελιγράδι.

Ο Έλληνας περιφερειακός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα με πέντε τέρματα (σε ισάριθμες προσπάθειες!), αλλά κυρίως ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο γκολ με σουτ από την περιφέρεια, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς υπερβολή, ο Βλαχόπουλος στην τελευταία περίοδο νίκησε μόνος του την περσινή του ομάδα. Με δύο δικά του συνεχόμενα γκολ, οι Σέρβοι προσπέρασαν για πρώτη φορά με 12-11, περίπου 3,5 λεπτά πριν τη λήξη. Η Μπρέσια ισοφάρισε σε 12-12 και 13-13, στη δεύτερη περίπτωση με τον τερματοφύλακά της, Πέταρ Τεσάνοβιτς, που προωθήθηκε και σκόραρε με τρομερό μακρινό σουτ.

Απέμεναν 22 δευτερόλεπτα, ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πήρε τάιμ-άουτ, αυτό που σχεδίασε δεν φάνηκε να του βγαίνει, αλλά ο Έλληνας διεθνής πήρε την ευθύνη για το σουτ από τα 6μ., ο Τεσάνοβιτς δεν συγκράτησε τη μπάλα και η Νόβι Μπέογκραντ προκρίθηκε στον τελικό, στην παρθενική χρονιά της στο Champions League.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Φερεντσβάρος αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Με αφετηρία το πέναλτι του Ζάλανκι, που “έγραψε” το 5-4 στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου, η Προ Ρέκο “έτρεξε” ένα σερί 4-0, πήρε διαφορά ασφαλείας και έφτασε στη νίκη (10-7), καθώς οι Ούγγροι δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην εξαιρετική άμυνα της ιταλικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις θέσεις 5-8, η Μπαρτσελονέτα νίκησε 12-9 τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, για την οποία σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά οι τρεις Έλληνες διεθνείς (από τρία γκολ οι Στέλιος Αργυρόπουλος και Κ’ωστας Κάκαρης και δύο ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου). Οι πρωταθλητές Ισπανίας θα διεκδικήσουν την πέμπτη θέση με αντίπαλο το Ανόβερο, που επικράτησε 11-9 της Μαρσέιγ με έξι γκολ του Πέταρ Μούσλιμ.

Το πανόραμα του final-8:

ΠΕΜΠΤΗ 2/6

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μπρέσια (Ιταλία)-Ανόβερο (Γερμανία) 12-5

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 11-10

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία) 10-16

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 14-13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Ανόβερο (Γερμανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 11-9

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 12-9

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μπρέσια (Ιταλία)-Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία) 13-14

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 10-7

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6

Θέσεις 7-8

13:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Θέσεις 5-6

15:00 Ανόβερο (Γερμανία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Θέσεις 3-4

18:00 Μπρέσια (Ιταλία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

ΤΕΛΙΚΟΣ

20:30 Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης