Βαλίτσες για… Βελιγράδι ετοιμάζει η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης. Το συγκρότημα του Λαιμού απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία 10-10 από τη Γιάντραν Σπλιτ στην Κροατία, στην κρίσιμη αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Champions League, και κρατάει πλέον στα χέρια της την προνομιούχο τέταρτη θέση, που δίνει το εισιτήριο για το final-8.

Ο ΝΟΒ διατηρεί προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της σημερινής αντιπάλου του, έχοντας και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας (αφού είχε νικήσει στην Αθήνα), ενώ η Ραντνίτσκι τέθηκε λίγο νωρίτερα ουσιαστικά εκτός μάχης, γνωρίζοντας την ήττα 13-8 από τη Ντιναμό Τιφλίδας. Η Βουλιαγμένη έχει μπροστά της δύο ματς στα μέτρα της (με Ντιναμό στη Γεωργία και Ραντνίτσκι στην Αθήνα) και λογικά ακόμη και τέσσερις βαθμοί της αρκούν για να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίρνοντας ώθηση από τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, με δύο γκολ του Μάρινιτς Κράγκιτς. Στο διάστημα αυτό η Βουλιαγμένη (που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Παπασηφάκη) είχε αρκετά προβλήματα, κυρίως επιθετικά, όπου κατάφερε να σκοράρει μία φορά σε παίκτη παραπάνω, σε τρεις προσπάθειες. Τα δεδομένα άλλαξαν όμως στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, καθώς με δύο γρήγορα γκολ από τους Κουρούβανη και Νικολαΐδη, ο ΝΟΒ ισοφάρισε 3-3. Παρότι η Γιάντραν βρήκε λύσεις με πέναλτι του Μάρινιτς Κράγκιτς και γκολ του Μπούτιτς στα ίσια, οι Χαλυβόπουλος και Φάρμερ είχαν τις απαντήσεις, ο Τζωρτζάτος ανέβασε την απόδοσή του και η Βουλιαγμένη “έβγαλε” τρεις άμυνες με παίκτη λιγότερο, πριν έρθει ο Γούντχεντ να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (6-5), στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η συνέχεια εξελίχθηκε σε μάχη για γερά νεύρα, καθώς και το διακύβευμα ήταν μεγάλο. Αν και χρεώθηκε με σαφώς περισσότερες ποινές (και τρία πέναλτι εις βάρος της), η Βουλιαγμένη μπόρεσε να μείνει ζωντανή στο ματς όσο έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Ομως, αφότου ο Καπότσης ισοφάρισε σε 8-8 στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο ΝΟΒ έμεινε “άσφαιρος” για περίπου 7,5 λεπτά, επιτρέποντας στη Γιάντραν να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων (10-8). Στο κρίσιμο σημείο, Καλογερόπουλος και Τρούλος με δύο διαδοχικά γκολ διαμόρφωσαν το 10-10, σκορ που δεν άλλαξε στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε μεγάλες επεμβάσεις, με αποκρύφωμα το σουτ του Μπούκιτς στον παραπάνω, 1΄23΄΄ πριν τη λήξη, και η Βουλιαγμένη έφυγε από το Σπλιτ με μία ισοπαλία που είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί χρυσή.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 4-2, 1-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάντραν Σπλιτ (Γιούρε Μαρέλια): Μάρτσελιτς, Μπούριτς, Μάρινιτς Κράγκιτς 4, Τσάγκαλ 1, Μπούτιτς 1, Πεϊκοβιτς, Μπούκιτς 2, Ζόβιτς, Τομάσοβιτς, Ντόμπουντ 1, Σέτκα, Ντούζεβιτς 1, Άνιτς.

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 2, Αλμύρας, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης