Μπορεί να δυσκολεύτηκε (και πάλι), ωστόσο πέτυχε τον στόχο του.

Ο λόγος για τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 4), ο οποίος μετά την επική ανατροπή που πέτυχε στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός απέναντι στον Λορέντζο Μουσέτι, ζορίστηκε και πάλι για να φτάσει στη νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Ζντένεκ Κόλαρ Νο 134), σε ένα ματς-θρίλερ με τρία τάι μπρέικ, που διήρκεσε 4 ώρες και 8 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τέλει ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) του Τσέχου qualifier, και έτσι κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιμέρ (Νο 95).

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και προηγήθηκε 2-0, δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μια ανάσα από το 2-2 στα σετ, κάτι που, εάν συνέβαινε, σαφώς και θα έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το Νο 4 του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λορέντσο Μουσέτι, όπου βρέθηκε να χάνει 2-0 και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια στη συνέχεια για να φτάσει στην ανατροπή, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο… υποψιασμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη, με συνέπεια να δώσει την ευκαιρία στον Κόλαρ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα games, ισοφάρισε σε 4-4 και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν «χέρι χέρι» σε όλη τη διάρκειά του. To Νο 134 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος προερχόταν από τους προκριματικούς και από τέσσερα ματς στο τουρνουά και έχοντας κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα απέναντι στον Πούιγ, κατάφερε να σταθεί όρθιος στο τάι μπρέικ και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του, κι αυτό φάνηκε όταν έκανε το break στο 5ο game του 4ου σετ και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του, κι ενώ είχε την ευκαιρία για το 4-2, ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.

Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, για τρίτη σερί φορά στο ματς.

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να ισοφαρίσει. Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ και έφτασε στη νίκη με 9-7.

Το Σάββατο (28/5) ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (Νο 95), ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Νο 29 του ταμπλό, Ντάνιελ Έβανς, με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης