Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά του τουρνουά ATP 500 του Ντουμπάι, επικρατώντας του Πολωνού Χούμπερτ Χούρκατς στα δύο σετ, με 6-3, 7-5, στην 20ή συνεχή νίκη του και 15η σε ισάριθμους αγώνες το 2023.

Το νούμερο 1 στο παγκόσμιο τένις, που επέστρεψε στους αγώνες ένα μήνα μετά τη νίκη του στο Australian Open, επικράτησε σε μόλις 81 λεπτά αγώνα. Αφού έκλεισε το πρώτο σετ σε 36΄, ο «Νόλε» έπρεπε να παλέψει για να προηγηθεί (6-5) μετά το 5ο break point του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρήκα τον σωστό ρυθμό, το σερβίς στο δεύτερο σετ με βοήθησε», είπε σχολιάζοντας την επιστροφή του Χούρκατς. Στην αρχή της ημέρας ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκαν επίσης στα ημιτελικά χάρη στις αντίστοιχες νίκες τους επί του Ολλανδού Μπότιτς Φαν Ντε Ζάντσχουλπ και του Ιταλού Λορέντσο Σονέγκο, αντίστοιχα.

Ο Τζόκοβιτς θα έχει αντίπαλο τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ή τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον τελευταίο προημιτελικό.

Στο περιθώριο του τουρνουά του Ντουμπάι, ο Τζόκοβιτς είπε ότι θα γνωρίζει την απόφαση για το αν θα μπει ή όχι στο Indian Wells (8-19 Μαρτίου) πριν από την κλήρωση του Masters 1000 της Δευτέρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την περίπτωση ο Τζόκοβιτς θα έμπαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν παρατείνει την υποχρέωση των διεθνών επισκεπτών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέχρι τον επόμενο μήνα. 

Σε περίπτωση αποκλεισμού του, έχει διαβεβαιώσει ότι θα αποσυρθεί πριν την κλήρωση. Ο διευθυντής του τουρνουά Indian Wells, Τόμι Χάας, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι θα ήταν «κρίμα» να μην επιτρέψουμε στον Τζόκοβιτς να παίξει τουρνουά της Καλιφόρνια και στη συνέχεια σε εκείνο του Μαϊάμι (22 Μαρτίου – 2 Απριλίου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης