Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αποδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά αξεπέραστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον ημιτελικό του Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στα πολύ καλά χτυπήματα του Ρώσου, ο οποίος έφτασε στην τελική επικράτηση με 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Ο Μεντβέντεφ θα αναζητήσει πλέον τον πρώτο τίτλο του στη Μελβούρνη (και δεύτερο συνολικά σε Γκραν Σλαμ) την Κυριακή (30/1), απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, ενώ ο Τσιτσιπάς σταματά για τρίτη φορά στην τετράδα του τουρνουά και πλέον έχει 1/5 σε ημιτελικούς Γκραν Σλαμ.

Νωρίτερα ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε 3-2 του Ματέο Μπερετίνι και προκρίθηκε στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς τους με μεγάλη ευκολία. Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Μεντβέντεφ κράτησαν το «όπλο» τους, με εξαίρεση το ένατο γκέιμ, όπου ο Ρώσος αρχικά έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ και στη συνέχεια σε ακόμα ένα, όμως ο Στέφανος τα «έσβησε» όλα και προηγήθηκε 5-4. Τελικά, το σετ έφτασε στο 6-6 χωρίς μπρέικ και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς πέτυχε πρώτος το μίνι μπρέικ και προηγήθηκε 2-0, ωστόσο ο Μεντβέντεφ απάντησε, για να ισοφαρίσει σε 4-4 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με νέο μίνι μπρέικ (7-5). Έτσι, με 7-6 κατέκτησε το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το δεύτερο σετ με μπρέικ και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, καθώς προηγήθηκε 2-0. Στη συνέχεια όμως ο Ρώσος απάντησε, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στο σημείο αυτό ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έδειχνε να χάνει τη συγκέντρωσή του, όμως επέστρεψε αμέσως στο κλίμα του αγώνα και με νέο μπρέικ προηγήθηκε 5-4. Μάλιστα, στο δέκατο γκέιμ σέρβιρε και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Το τρίτο σετ θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη ροή του πρώτου. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στα εννέα πρώτα γκέιμ, με τη διαφορά ότι ο Μεντβέντεφ ήταν πιο δυνατός στο σερβίς και «καθάριζε» πιο εύκολα. Με το σκορ στο 4-4, ο Ρώσος προηγήθηκε με 5-4. Στο δέκατο γκέιμ ο Μεντβέντεφ αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά και προηγήθηκε 40-0 έχοντας τριπλό σετ πόιντ. Ο Στέφανος έσβησε το ένα, όμως δεν έδωσε συνέχεια στην προσπάθειά του. Με 6-4 ο Ρώσος προηγήθηκε 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Ρώσος πέτυχε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ, κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό για την πορεία του αγώνα. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 3-1 και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς… κατέρρευσε. Ο Ρώσος έφτασε άνετα στο 6-1 και με 3-1 σετ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Γκραν Σλαμ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης