Με το ίδιο λαμπερό χαμόγελο και ακόμη μεγαλύτερη όρεξη να κυνηγήσει μεγαλύτερες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια, επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Καραλής, από το Τόκιο, όπου συμμετείχε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ είδε φίλους και συγγενείς να τον υποδέχονται με χειροκροτήματα και επευφημίες. Στην υποδοχή του αθλητή μας, όπως και σε όλα τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας, ήταν η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν περίμενα να βγω τέταρτος. Πήγα ήρθα, αγωνίστηκα έδωσα την ψυχή μου σε αυτό που κάνω. Η χαρά μου γι΄αυτό που κάνω με έβγαλε τέταρτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με δουλειά υπομονή και επιμονή θα προσπαθήσω να φτάσω ακόμη πιο ψηλά», είπε ο Καραλής, που αναφέρθηκε και στον φίλο του Μίλτο Τεντόγλου.

«Πήγα είδα τον αγώνα του, συγκινήθηκα έκλαψα και μου έδωσε και δύναμη να αποδείξω κι εγώ ότι αξίζω να είμαι φίλος του», είπε γελώντας και συμπλήρωσε: «Με τον Μίλτο συζητάμε για πολλά πράγματα και προπονητικά, ωστόσο τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να μιλάμε για πιο απλά πράγματα, να χαλαρώνουμε από την πίεση της προπόνησης. Οι επόμενοι μου στόχοι είναι να προσπαθήσω να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει. Το 2022 έχει πολλές διοργανώσεις, ο πήχης είναι ψηλά, τελειώνω την κατηγορία Κ23 ως 4ος στους Ολυμπιακούς και από του χρόνου ως άνδρας ευελπιστώ να ανέβει ακόμη υψηλότερα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που υποδέχθηκε τα μέλη της ομάδας, αφού στην Αθήνα έφτασε σήμερα και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Κώστας Φιλιππίδης, αλλά και ο προπονητής του, Δημήτρης Κυτέας. Ο Φιλιππίδης στην τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, και μετά από μια δύσκολη και με πολλές αναποδιές χρονιά, ο αθλητής μας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. «Δεν πήγε όπως θα ήθελα, δεν παύει να είναι μια τρίτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς. Ήταν σημαντικό ότι ήμουν εκεί και πάλεψα για να μπω για τρίτη φορά σε τελικό ολυμπιακών αγώνων, κάτι που δεν έκανε κανένας Έλληνας μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν τα κατάφερα. Θέλω όμως να βλέπω τα πράγματα όπως έχουν, αυτή τη στιγμή αυτή είναι η κατάσταση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου, κυρίως τους ανιδιοτελείς ανθρώπους, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι κάνανε πολύ πίσω. Για την ώρα δε σκέφτομαι τους επόμενους Ολυμπιακούς και αυτό γιατί μόλις γυρίσαμε από τη διοργάνωση και θέλω να τα βάλουμε όλα κάτω να δούμε πως θα προχωρήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης