Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την φετινή πορεία του στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 3-1 (5-7, 6-3, 7-6, 6-1) σε 2 ώρες και 38 λεπτά του Τζον Ίσνερ και προκρίθηκε πανηγυρικά στην φάση των «16» του γαλλικού γκραν σλαμ.

Να σημειωθεί ότι ο «Tsitsifast» βρήκε τις απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαλε ο Αμερικανός και πλέον ετοιμάζεται για τον τέταρτο γύρο του γαλλικού Όπεν όπου τον περιμένει ο Καρένιο Μπούστα (Νο 12).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ απέναντι στον Ίσνερ σε ένα παιχνίδι με μικρά ράλι. Εύκολα ή δύσκολα οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν στα πρώτα δέκα γκέιμς να υπερασπιστούν το σερβίς τους και να φτάσουν στο 5-5. Στο ενδέκατο γκέιμ ο Αμερικανός αιφνιδίασε τον Έλληνα τενίστα και κατάφερε να σπάσει το σερβίς και να πάρει το προβάδισμα.  Με νίκη στο 12ο γκέιμ ο Ίσνερ έφτασε στο 7-5 και προηγήθηκε 1-0 στα σετ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματικός και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε αρχικά 4-3 χωρίς να χάσει το σερβίς του και στο όγδοο κατάφερε με μπρέικ να πετύχει το 5-3. Με καλό σερβίς στη συνέχεια έφτασε στο 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

 

 

 

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι κλειστό και στο τρίτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και ο Ίσνερ έδειξε ότι το δυνατό του σημείο είναι το σερβίς. Έτσι οι δύο αντίπαλοι έφτασαν στο 5-5 αρχικά και στο 6-6 στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τάι μπρέικ. Με μίνι μπρέικ ο «Tsitsifast» προηγήθηκε 3-1 και με δεύτερο μίνι μπρέικ 6-3. Έτσι, Με 7-3 έφτασε στο 7-6 και κατ’ επέκταση στο 2-1 στα σετ.

 

Στο τέταρτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς αιφνιδίασε τον Αμερικανό και με μπρέικ προηγήθηκε 2-0, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Στη συνέχεια ο Στέφανος δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και με 6-1 κλείδωσε το παιχνίδι και την πρόκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης