Ο θαυματουργός, Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το αγωνιστικό του ταβάνι είναι ο… ουρανός και, παίζοντας σαν Νο1, έβαλε πλώρη για την κούπα στο τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς!

Ο Έλληνας τενίστας, αφού έκανε τον «Βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στο ταλέντο του, πήρε το εισιτήριο για τον πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταθλητής μας, πραγματοποιώντας ακόμη μία μαγική εμφάνιση, κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή στο ATP Finals να φτάσει μέχρι τον τελικό, γράφοντας ιστορία στο Λονδίνο, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Για να συμβεί αυτό ο Στέφανος επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του πολύπειρου Ελβετού, κι έτσι την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος νίκησε στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό με 2-0 σετ τον Ζβέρεφ.

Αυτός είναι ο έκτος τελικός στο 2019 για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος θα παλέψει για τον τρίτο τίτλο του μετά από αυτούς στη Μασσαλία και στο Εστορίλ (ATP 250).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που φτάνει στον τελικό σε ATP Finals στην πρώτη του συμμετοχή μετά από τους Γκοφέν και Ντιμιτρόφ, που το έχουν πετύχει αυτό το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας του 21χρονου πρωταθλητή μας με τον Φέντερερ έγινε υπό το βλέμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και πήγε στο «O2 Arena» για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Στέφανου.

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο αγώνας για τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο game, και με το πρώτο break στο ματς έφτασε στο 2-0 απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του.

Μάλιστα διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του και με το 3-0 ξεσήκωσε τους υποστηρικτές του στο «O2 Arena» του Λονδίνου.

Ο Ελβετός τενίστας πήρε με love service game το πρώτο του game μειώνοντας σε 3-1, με τον πρωταθλητή μας να φτάνει στο 4-1, έχοντας ως όπλο το σερβίς του.

Ο Φέντερερ κατέκτησε το έκτο game και μάλιστα έφτασε κοντά στο πρώτο του break, το οποίο ευτυχώς αποφεύχθηκε. Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 0-40, έκανε το 5-2, κατακτώντας εν τέλει το σετ με 6-3, μετά από έξι σετ πόιντ στο ένατο game.

Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε πολύ καλά στο δεύτερο σετ και μάλιστα κατάφερε να κάνει το break, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1.

Ο «Βασιλιάς» απάντησε με break back, μετά από μεγάλη μάχη, ασκώντας πίεση στον Στέφανο, ο οποίος πάντως όχι μόνο άντεξε αλλά πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον μεγάλο αντίπαλό του.

O -εκπληκτικός και σήμερα – Tσιτσιπάς έκανε νέο break, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 4-2, με τον Ελβετό να μειώνει σε 4-3.

Ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 5-3 και πλέον ήταν ένα game μακριά από τον τελικό.

O «Βασιλιάς» μείωσε σε 5-4, ωστόσο δεν στέφθηκε με επιτυχία η ύστατη προσπάθεια του για την ανατροπή.

Κι αυτό γιατί ο Στέφανος έκανε το 6-4 πήρε το σετ, κατακτώντας παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ζω ένα όνειρο»,

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 19:11

Παγκόσμια υπόκλιση στον Τσιτσιπά από τα διεθνή ΜΜΕ μετά τον θρίαμβο επί του Φέντερερ,

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 21:07

Φέντερερ: «Ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα ο Τσιτσιπάς»,

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 21:31

O Τιμ αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του ATP Finals,

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 23:52

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης