Πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5) θριάμβευσε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο3), στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Monte Carlo Masters, και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό, όπου θα προσπαθήσει να κάνει το repeat στη διοργάνωση.

Ο «Στεφ» στον τελικό, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής (15:30, Cosmote Sport 6) θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46), ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 2-1 σετ του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (No 29).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε στο κορτ απέναντι στον Γερμανό και με την έβδομη νίκη του σε 10 αγώνες, που έχουν αναμετρηθεί, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο, που κατέκτησε πέρυσι στο Πριγκιπάτο.

Πάντως το αυριανό παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς ο Τσιτσιπάς θα βρει στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης έναν πολύ φορμαρισμένο τενίστα, ο οποίος απέκλεισε κατά σειρά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς στο Monte Carlo Masters.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αρκετά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και, αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, έκανε break με το… καλημέρα, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 σετ.

Ο Γερμανός πάντως πήρε άμεσα πίσω το σερβίς του, καταφέρνοντας να φέρει το σετ στα ίσα (2-2).

 

Mε δύο άσους o «Στεφ» πήρε εκ νέου το προβάδισμα, ενώ με το δεύτερο break του στο ματς και συνολικά τρία συνεχόμενα κερδισμένα games έκανε το 5-2, απέναντι σε έναν Ζβέρεφ, που έκανε συχνά αβίαστα λάθη.

 

Στη συνέχεια ο Γερμανός επιχείρησε νέα αντεπίθεση, σπάζοντας εκ νέου το σερβίς του Τσιτσιπά, ωστόσο ο «Στεφ» διατήρησε τη  ψυχραιμία του και με νέο break έφτασε στο 6-4, κατακτώντας το πρώτο σετ!

 

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεφ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο ο Τσιτσιπάς δεν του άφησε περιθώρια να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο 3-2 και τελείωσε το ματς όταν ο Γερμανός σέρβιρε υπό πίεση στο 5-2, κατακτώντας έτσι πανηγυρικά την πρόκριση.

Η σημερινή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Έλληνα στο Monte Carlo Masters και πλέον απέχει άλλη μία για να κατακτήσει για δεύτερη σερί σεζόν το τρόπαιο στο Μονακό.

Αν τα καταφέρει απέναντι στον 22χρονο Φοκίνα την Κυριακή, θα πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά Masters, ενώ θα είναι ο πρώτος ΑΤΡ μετά από 11 μήνες και συγκεκριμένα από το Μάιο του 2021 στη Λιόν.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης