Η ,Μαρία Σάκκαρη έχασε με 6-2, 6-3 σε μόλις 70 λεπτά από την Τζέσικα Πεγκούλα στον τελικό του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα (WTA 1000) στο Μειξικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που από το Νο.6 στον κόσμο, θα ανέβει πλέον στο Νο.4, παραδόθηκε εύκολα στην Αμερικανίδα (Νο.5 – ανεβαίνει πλέον στο Νο.3), παρά το γεγονός ότι είχε το πάνω χέρι με τρεις νίκες και μία ήττα στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Η Σάκκαρη νικήθηκε και από την κούραση, καθώς πήρε σε δύο… δόσεις, το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 2-0 σετ την Τσέχα, Μαρί Μπούζκοβα, σε έναν ημιτελικό που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής και συνεχίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας (λίγες ώρες πριν τον τελικό), καθώς διακόπηκε μετά το πρώτο σετ λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προκλήθηκε από τον τυφώνα Ρόσλιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος η Σάκκαρη διεκδίκησε τον τίτλο σε Aγία Πετρούπολη, Indian Wells και Πάρμα, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο της μετά το 2019 στο Ραμπάτ.

Η Πεγκούλα άξιζε το τρόπαιο, καθώς εκτός από την πολύ καλή της απόδοση στον τελικό, νωρίτερα απέκλεισε τέσσερις πρωταθλήτριες Grand Slam. Τις Ριμπάκινα, Αντρεέσκου, Στίβενς και Αζαρένκα πριν παίξει με την Σάκκαρη. Μάλιστα, η 28χρονη πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της. Ο πρώτος είχε έρθει το 2019 (σ.σ. όπως και της Σάκκαρη)!

Το πρώτο σετ του τελικού εξελίχθηκε σε ένα… μονόλογο για την Πεγκούλα. Η Σάκκαρη στα δύο πρώτα γκέιμ που σέρβιρε υπερασπίστηκε με αρκετή άνεση το σερβίς της και προηγήθηκε 2-1, όμως στη συνέχεια η Αμερικανίδα μονοπώλησε το σετ. Η 28χρονη με δύο μπρέικ έφτασε γρήγορα στο 6-2 και προηγήθηκε 1-0 στα σετ, χωρίς να βρει μεγάλη αντίσταση από την Σάκκαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχτηκε και στο δεύτερο σετ. Αυτή τη φορά η Πεγκούλα προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και έφτασε με δεύτερο μπρέικ στο 5-2! Κάπου εκεί η Σάκκαρη, που είδε τον τελικό να της φεύγει από τον έλεγχο, αντέδρασε και με δικό της μπρέικ μείωσε σε 5-3. Στο σερβίς της Μαρίας όμως η Πεγκούλα έφτασε σε τριπλό τούρναμεντ πόιντ και με 6-3 κατέκτησε τη νίκη και το τρόπαιο.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης