Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς παραδοσιακά συνεργάζονται περίφημα στο διπλό: αυτή τη φορά ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο των Τοπάλοβα/Αντρέεφ και έκλεισαν πανηγυρικά τη σειρά των αγώνων με τη Βουλγαρία στο United Cup!

Το ελληνικό δίδυμο νίκησε με 6-4, 6-4 σε 73 λεπτά κι έτσι η Ελλάδα επικράτησε της Βουλγαρίας με 4-1. Η εθνική είχε εξασφαλίσει τη νίκη μετά το 2-0 της Μαρίας επί της Βικτόρια Τόμοβα, όμως το καλό ρεκόρ μετράει όχι μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας στον γκρουπ, αλλά και σε περίπτωση ήττας στον τελικό του Περθ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό διότι στα ημιτελικά περνούν οι τρεις νικήτριες των πόλεων και η φιναλίστ με το καλύτερο ρεκόρ στους τρεις αγώνες της.

Μαρία και Στέφανος ξεκίνησαν με δύο μπρέικ τον αγώνα (3-0) και μετά από ανταλλαγή μπρέικ στη συνέχεια, βρέθηκαν με τις μπάλες στα χέρια στο 5-2. Η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της, αλλά μετά από δύο χαμένα σετ πόιντ στο 5-3 «καθάρισε» ο Στέφανος με το δικό του ασυναγώνιστο σερβίς.

Η εθνική προηγήθηκε με δύο μπρέικ και στο δεύτερο σετ (4-1), αλλά οι μαχητικοί Βούλγαροι έκαναν μια μίνι αντεπίθεση και μετέτρεψαν το 5-1 σε 5-4, σβήνοντας και δύο ματς πόιντ. Ο Στέφανος, ωστόσο, είπε και πάλι την τελευταία λέξη και με love game στο σερβίς του έκλεισε τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι σε αυτό το γήπεδο Μαρία και Στεφ είχαν πετύχει τεράστια νίκη επί της Ελβετίας των Φέντερερ/Μπέντσιτς στο Hopman Cup του 2019!

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη RAC Arena τη Δευτέρα (2/1) για τα ματς με το Βέλγιο και αν καταφέρει να πάρει τη σειρά, θα περάσει στον τελικό του Περθ, όπου θα παίξει με μια εκ των Γαλλία, Κροατία και Αργεντινή.

Το πρόγραμμα

2/1

06.00: Παπαμιχαήλ-Βαν Ούιτβανκ

08.00: Τσιτσιπάς-Γκοφέν

3/1

04.00: Σάκκαρη-Μέρτενς

06.00: Περβολαράκης-Μπεργκς

08.00: μεικτό διπλό

Πηγή: SDNA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης