Την αναίρεση του βουλεύματος που παραπέμπει σε δίκη 28 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές και προπονητές, για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων και πλημμεληματική σύσταση συμμορίας, ζητούν συνήγοροι των κατηγορουμένων με αίτησή τους στον Άρειο Πάγο.

Στην περίπτωση που ασκηθεί τελικά αναίρεση, για την οποία τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο φάκελος της δικογραφίας θα πρέπει να επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που εκδόθηκε πριν από δύο μήνες έχουν παραπεμφθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλα 27 άτομα για τα αδικήματα της «αλλοίωσης αποτελέσματος» σε βαθμό κακουργήματος και της «σύστασης συμμορίας» (πλημμέλημα) για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμόν 1692/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αναβιώνει ουσιαστικά το σκεπτικό του προηγούμενου Συμβουλίου (με πρόεδρο τον κ. Κ. Σταμαδιάνο), όπου είχε κριθεί ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και της «εκβίασης» και να παραπεμφθεί για ένα μόνο κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, το επίμαχο βούλευμα ζητήθηκε να αναιρεθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ποινικό Τμήμα, όμως, με πρόεδρο την κα Μ. Γαλάνη, απέρριψε την αναίρεση (ομόφωνα και κατά πλειοψηφία) για τα εν λόγω αδικήματα, επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο.

Μετά τη νέα πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Περικλή Δράκου, η υπόθεση κρίθηκε από το νέο Συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα για την παραπομπή των 28 κατηγορουμένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης