Σε μία λαμπρή εκδήλωση που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) βράβευσε τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού για το 2012.

Κορυφαία ομάδα για το 2012 αναδείχθηκε ο μπασκετικός Ολυμπιακός, που επέστρεψε στην κορυφή τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα μπάσκετ του ΟλυμπιακούΟι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σύσσωμοι στην εκδήλωση με τους «αρχηγούς» τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και τον πρώην πλέον τεχνικό τους, Ντούσαν Ίβκοβιτς να δίνει το παρών.

Ο αρχηγός και MVP στο Final Four της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη, Βασίλης Σπανούλης, ερωτηθείς αν το πίστευε αυτός και οι συμπαίκτες του στην κατάκτηση του τροπαίου όταν έχαναν με 19 πόντους από την ΤΣΣΚΑ, απάντησε:

«Όσο παίζεις πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις.
Είτε κερδίζεις είτε χάνεις παλεύεις και στο τέλος βλέπεις τι έκανες. Το ίδιο κάναμε κι εμείς και το αποτέλεσμα είναι γνωστό…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 1.405 ψήφους και ακολούθησαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) με 1.227 και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με 859.

Κορυφαίος προπονητής ο Ίβκοβιτς

Στη συνέχεια ο «πρωτομάστορας» της περυσινής ομάδας του Ολυμπιακ

Ο Στογιάκοβιτς με τον Ίβκοβιτςού, Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψε εκ νέου στην… σκηνή, καθώς παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.

Στις δηλώσεις του ο «Ντούντα» ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που με την ίδια ομάδα δύο φορέςπήραμε τον τίτλο Ευρώπης. Μεγάλο κομμάτι αυτού του βραβείου ανήκει στους παίκτες, τους συνεργάτες, τους φίλαθλους και όλο τον Ολυμπιακό».

Ο Σέρβος τεχνικός έλαβε 1.340 ψήφους και άφησε πίσω του τον Φερνάντο Σάντος (ποδόσφαιρο) με 1.144 και τον Τζιοβάνι Ποστιλιόνε (κωπηλασία) με 452.                  

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ο Γιαννιώτης

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς για δεύτερο συνεχή έτος αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο σπουδαίος κολυμβητής, που «κέρδισε» τον τζουντόκα Ηλία Ηλιάδη και τον διεθνή μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε: «Δεν το περίμενα. Και ο Βασίλης και ο Ηλίας, αλλά και τα άλλα παιδιά που έμειναν εκτός τριάδας, είναι φοβεροί αθλητές.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης Χάρηκα και το μπάσκετ που πήρε ο Ολυμπιακός και το χάλκινο μετάλλιο του Ηλιάδη. Ήταν τρομερές επιτυχίες. Ευχαριστώ λοιπόν τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν, τον προπονητή μου και όσους με βοήθησαν, την οικογένεια μου και τη γυναίκα μου».

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται για να διακριθεί σε ένα… μοναχικό άθλημα όπως η κολύμβηση, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Χρειάζεται τρέλα. Πρέπει να κουβαλάς πολύ τρέλα. Χρειάζεται βέβαια και υπομονή και αγάπη. Αυτό που κάνεις πρέπει να το κάνεις πολύ καλά».

Καταλήγοντας ο Γιαννιώτης, απηύθυνε έκκληση στην αθλητική ηγεσία της χώρας λέγοντας: «Σεβόμενος την κρίση και τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, το μόνο που σας ζητάω είναι να μην βάλετε λουκέτα στα κλειστά κολυμβητήρια και γήπεδα».

Κορυφαία αθλήτρια του 2012  η Βουγιούκα

Κορυφαία αθλήτρια του 2012 ψηφίστηκε η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, που ανέφερε από την πλευρά της: «Μου έμεινε πίκρα για το μετάλλιο που χάθηκε, αλλά και πολύ μεγάλη χαρά που πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και βγήκα 5η», δήλωσε η Ελληνίδα αθλήτρια που «νίκησε» τις Νικόλ Κυριακοπούλου (Στίβος) και Βάσω Μιλλούση (Ενόργανη Γυμναστική).

Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) δόθηκε στον αθλητή ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Μπαντίκη και τον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατο διάστρεμμα, κατά τη διάρκεια αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης