Δεκαετή αποκλεισμό εισόδου στους αγώνες της επέβαλε η Βερόνα στον οπαδό της που επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο επικεφαλής των «ultras» του ιταλικού συλλόγου, Λούκα Καστελίνι, ο οποίος μετά από τη σχετική τιμωρία θα παρακολουθήσει ξανά δια ζώσης αγώνα της ομάδας του το 2030, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι ο 29χρονος στράικερ της Μπρέσια «είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα, αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει κανονικός Ιταλός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι η ρατσιστική επίθεση, της οποίας έγινε αποδέκτης ο 29χρονος γιος μεταναστών από την Γκάνα στο γήπεδο ήταν «μόνο μέσα στο κεφάλι του», ενώ αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Μπαλοτέλι, χαρακτηρίζοντάς τον ως «νέγρο».

Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της Βερόνα, μολονότι συνεχίζουν να αρνούνται ότι υπήρξε ρατσιστική επίθεση κατά του Μπαλοτέλι στη διάρκεια του κυριακάτικου (3/11) αγώνα πρωταθλήματος της Βερόνα με την Μπρέσια (2-1), έλαβαν μέτρα κατά του συγκεκριμένου οπαδού τους μετά τη συνέντευξή του, γνωστοποιώντας σήμερα (5/11) την τιμωρία του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάς Βερόνα ανακοινώνει ότι απαγορεύει στον κ. Λούκα Καστελίνι την είσοδο στα παιχνίδια της έως τις 30 Ιουνίου 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποινή θεωρείται ανάλογη με τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπό το φως των κανόνων που ορίζονται στα άρθρα 6 και 7 του Κώδικα Συμπεριφοράς, καθώς οι σκέψεις και τα σχόλιά του ήταν εντελώς αντίθετα με τις ηθικές αρχές και αξίες αυτού του συλλόγου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης