Προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League απέκτησαν το βράδυ της Τετάρτης η Αταλάντα και η Λειψία.

Οι Ιταλοί στον πρώτο τους αγώνα με τη Βαλένθια, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης επικράτησαν των «νυχτερίδων» με το ευρύ 4-1, κι έτσι θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στον αγώνα ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στο «Μεστάγια», για να χάσουν το εισιτήριο που οδηγεί στους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των «μπλουτσερκιάτι» τα πέτυχαν οι Χάντεμπορ (16′, 62′) Ίλισιτς (42′) και Φρόιλερ (57′), ενώ η ισπανική ομάδα, που είχε δοκάρι στο 30′ με τον Τόρες, μείωσε στο 66′ με τον Τσέρισεφ.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα στο Λονδίνο η Λειψία άλωσε την έδρα της Τότεναμ με 1-0 σκορ, αποκτώντας έτσι τον πρώτο λόγο για να βρεθεί κι αυτή στα προημιτελικά.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε στο 58′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Βέρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκάρι ο Λο Σέλσο στο 73′ είχε για την ομάδα του Μουρίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες ρεβάνς σε αυτά τα δύο ζευγάρια θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου.

Τότεναμ-Λειψία 0-1

 

Τότεναμ (Ζοζέ Μουρίνιο) Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64΄ Λαμέλα), Λο Σέλσο, Άλι (65΄ Ντομπελέ), Μπέργκβαϊν, Μόουρα

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83΄ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνο, Νκουνκού (74΄ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77΄ Πόουλσεν)

Αταλάντα–Βαλένθια 4-1

 

Γκολ: 16′, 62′ Χάντεμπερ (Αταλάντα), 42′ Ίλισιτς (Αταλάντα), 57′ Φρόιλερ (Αταλάντα), 66′ Τσέρισεφ (Βαλένθια)

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Καλντάρα (75΄ Ζαπάτα), Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες (81΄ Μαλινόφσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (90΄+2΄ Ταμέζε)

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64΄ Τσερίσεφ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (67΄ Γκαμεϊρό)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης