Η Κοπεγχάγη και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 8 του Europa League, καθώς επικράτησαν άνετα με 3-0 σκορ αμφότερες των Μπασακσεχίρ και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους Δανούς, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ρεβάνς με την τουρκική ομάδα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν την ήττα τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα, φτάνοντας εντέλει στο εμφατικό 3-0, που τους χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στο Final-8 του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Ζέκα, βασικό και αναντικατάστατο και στα 94 λεπτά, η Κοπεγχάγη πήρε «κεφάλι» στο σκορ με το τέρμα του Γουίντ στο 4′. Στο 52′ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, βάζοντας τους Δανούς σε τροχιά πρόκρισης, ενώ στο 62′ ο Φαλκ (από ασίστ του Γουίντ) έκανε το τελικό 3-0.

 

Την ίδια ώρα στο «Ολιμπίνσκι» της Ουκρανίας, η Σαχτάρ, έχοντας το μεγάλο προβάδισμα από τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, διαχειρίστηκε υποδειγματικά το παιχνίδι και… χτύπησε τρεις φορές στα τελευταία λεπτά με τους Μοράες (89′, 90’+3′), Σόλομον (90’+1′), φτάνοντας σε ένα άνετο 3-0, που την οδήγησε ακόμη πιο… πανηγυρικά στο Final-8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες. Στο 68΄ αποβλήθηκε ο Κοχολάβα της Σαχτάρ και στο 70΄ ο Μπρουκς της Βόλφσμπουργκ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης