Η Σαχτάρ Ντόνετσκ υπέβαλε καταγγελία στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της FIFA, λέγοντας ότι είχε απώλειες περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα λόγω των έκτακτων κανόνων μεταγραφών από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η FIFA κινήθηκε για να βοηθήσει στην προστασία ξένων παικτών που επλήγησαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τροποποιώντας τους κανονισμούς της για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών κι επιτρέποντάς τους να αναστείλουν τα συμβόλαιά τους έως τον Ιούνιο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαχτάρ είπε ότι η κίνηση της FIFA οδήγησε σε απώλειες εσόδων από μεταγραφές περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ αφού «πολλοί διεθνείς παίκτες» έφυγαν από τον σύλλογο χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

«Η Σαχτάρ υπέβαλε καταγγελία…ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της FIFA σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστολή των συμβάσεων εργασίας από διεθνείς παίκτες και προπονητές», δήλωσε σήμερα (30/3) ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Σεργκέι Πάλκιν.

«Αυτή η καταγγελία ακολουθεί την πρόθεση του συλλόγου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου της FIFA για παράταση των προσωρινών τροποποιήσεων. Έχουν ληφθεί μέτρα για την υποβολή αυτής της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου του προφανούς αντίκτυπου που είχε η απόφαση της FIFA στις δραστηριότητες του συλλόγου στην αγορά της ΕΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουκρανική ομάδα άσκησε προηγουμένως έφεση κατά των έκτακτων κανόνων μεταγραφών της FIFA στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), η οποία απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατανοήσει και να εκτιμήσει τις ακραίες οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στον σύλλογό μας λόγω των ενεργειών της FIFA σε μια εποχή που το έθνος μας καταστρέφεται από έναν παράνομο πόλεμο», είπε ο Σεργκέι Πάλκιν.

«Ακόμη και σε αυτούς τους πιο τραγικούς και απελπισμένους καιρούς, το ποδόσφαιρο προσφέρει ανακούφιση και ελπίζουμε ως ουκρανικός σύλλογος να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σωστά για να φέρουμε λίγη χαρά στους φιλάθλους, τους παίκτες και τις οικογένειές μας».

Η Σαχτάρ οδηγεί την κούρσα στην ουκρανική Premier League με 42 βαθμούς σε 17 αγώνες. Αποκλείστηκε από το Europa League στη φάση των «16» από τη Φέγενορντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης