Με πραγματικά εκκωφαντικό τρόπο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League η Μπάγερν Μονάχου, ισοπεδώνοντας την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Παρασκευής στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Οι… διαστημικοί Βαυαροί συνέτριψαν με το εξωπραγματικό 8-2 (!) τους Καταλανούς και πήραν με έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο το εισιτήριο για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, απομυθοποιώντας πλήρως τους Καταλανούς, που υπέστησαν μία ταπεινωτική ήττα, η οποία έφερε ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια την αναγκαιότητα να γίνει… restart στην ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νταμπλούχος Γερμανίας, που έδειξε ικανή ότι μπορεί να πετύχει το τρεμπλ, στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Λιόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της Μπαρτσελόνα.

 

Μέσα σε μισή ώρα, οι Βαυαροί του Χάνσι Φλικ «καθάρισαν» τη νίκη-πρόκριση, εκμεταλλευόμενοι την τραγική αμυντική λειτουργία των Καταλανών. Και μόνο το γεγονός ότι οι νικητές ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 4 γκολ σε 15 τελικές προσπάθειες, αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 4΄ σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ από ασίστ του Λεβαντόφσκι. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αλάμπα στο 7΄ και είχε δοκάρι σε φαλτσαριστή σέντρα του Μέσι στο 10΄, πριν ξεκινήσει η βαυαρική… καταιγίδα.

Στο 22΄, ο Πέρισιτς από ασίστ του Γκνάμπρι, στο 27΄ ο Γκνάμπρι από έξοχη μεταβίβαση του Γκορέτσκα και στο 31΄ ο Μίλερ από σέντρα του Κίμιχ, έδωσαν στον προημιτελικό μια τροπή που ουδείς φανταζόταν.

Το 4-1, το βαρύτερο σκορ ημιχρόνου, για την «Μπάρτσα» στην ευρωπαϊκή ιστορία της, δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για την ομάδα που θα προκρινόταν στον ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης (19/8).

Ο Λουίς Σουάρες με ατομική ενέργεια στο 57΄ μείωσε σε 4-2 και έφερε στους «μπλαουγκράνα» ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο ελπίδας, το οποίο διέλυσε άμεσα ένας 19χρονος θαυματουργός άσος:

Στο 63΄ ο Αλφόνσο Ντέιβις «χόρεψε» τέσσερις παίκτες της Μπαρτσελόνα και έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Τζόσουα Κίμιχ που έγραψε το 5-2.

Στο 82΄ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για 14η φορά στην εφετινή διοργάνωση και απειλεί το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (17 γκολ το 2013/14).

Ο ανείπωτος εφιάλτης της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε με έναν πρώην παίκτη της να σκοράρει δύο φορές στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Ο Κουτίνιο στο 85΄ και το 89΄, από τελικές πάσες του Μίλερ και του Ερναντέζ αντίστοιχα, διαμόρφωσε το τελικό 8-2 που αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη.

Κίτρινες: Σουάρες, Βιδάλ – Ντέιβις, Μπόατενγκ, Κίμιχ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70΄ Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46΄ Γκριζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84΄ Λούκας Ερναντέζ), Γκορέτσκα (84΄ Τολισό), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75΄ Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67΄ Κομάν), Λεβαντόβσκι.

Βίντεο και φωτογραφίες από το παιχνίδι:

 

 

 

 

 

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης