Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Ίντερ την υπεράσπιση του τίτλου της στο Καμπιονάτο. Με τον Σιμόνε Ινζάγκι στον πάγκο τους, οι «νερατζούρι» διέλυσαν με 4-0 την Τζένοα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», στην πρεμιέρα της Serie A. 

Οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Μίλαν Σκρίνιαρ να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους στο κόρνερ του Χακάν Τσαλχάνογλου και με κεφαλιά να νικάει τον Σαλβατόρε Σιρίγκου για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τούρκος μεσοεπιθετικός, πρώην της «μισητής» συμπολίτισσας Μίλαν, χρίστηκε σκόρερ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Γιάγια Καλόν σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες για την Τζένοα και οι φιλοξενούμενοι το… πλήρωσαν στο δεύτερο μέρος. Από κοντά ο Αρτούρο Βιδάλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ δίχτυα βρήκε κι ο έτερος νεοαποκτηθείς, Έντιν Τζέκο για το τελικό 4-0.

 

Από εκεί και πέρα με 3-2 επικράτησε εκτός έδρας η Σασουόλο της Βερόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» οι ομάδες πήραν μπρος μετά το ημίωρο. Στο 31’ η κεφαλιά του Νίκολα Κάλινιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Κι αντί για το 1-0, στο επόμενο λεπτό έγινε το 0-1, με το σουτ του Τζιάκομο Ρασπαντόρι.

Η αποβολή του Μιγκέλ Βελόσο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, φάνηκε να κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της Σασουόλο, κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνεται με το γκολ του Φίλιπ Τζούρισιτς.

Ωστόσο, στο 70’ ο Ματίας Ζακανί κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, σε ανατροπή του από τον Ζερεμί Τολιάν, μειώνοντας για τη Βερόνα. Ο Χαμέντ Τραορέ επτά λεπτά μετά, έδωσε πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Σασουόλο, για να σκοράρει και πάλι ο Ζακανί για το τελικό 2-3 στο 90’.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Σάββατο 21/8

Βερόνα-Σασουόλο 2-3

(70’, 90’ Ζακανί – 32’ Ρασπαντόρι, 51’ Τζούρισιτς, 77’ Τραορέ)

Ίντερ-Τζένοα 4-0

(6’ Σκρίνιαρ, 14’ Τσαλχάνογλου, 74’ Βιδάλ, 87’ Τζέκο)

Έμπολι-Λάτσιο 21:45

Τορίνο-Αταλάντα 21:45

Κυριακή 22/8

Μπολόνια-Σαλερνιτάνα 19:30

Ουντινέζε-Γιουβέντους 19:30

Νάπολι-Βενέτσια 21:45

Ρόμα-Φιορεντίνα 21:45

Δευτέρα 23/8

Κάλιαρι-Σπέτσια 19:30

Σαμπντόρια-Μίλαν 21:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης