Συνέντευξη στο λιθουανικό σάιτ «krepsinis.net» παραχώρησε ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως η ομάδα τού χρωστάει τέσσερις μισθούς από φέτος και έναν από την περσινή σεζόν. Επίσης κατηγόρησε την Ένωση ότι προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους παίκτες όταν έγινε γνωστό πως υπήρχε η σκέψη να μην κατέβουν στη σειρά των μικρών τελικών.

Συγκεκριμένα ο 36χρονος φόργουορντ δήλωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρχαν προβλήματα για πάνω από μισό χρόνο. Δεν είναι ότι δεν παραδέχθηκε ο σύλλογος τα λάθη του, αλλά την ίδια στιγμή προσπάθησε μέσω άρθρων να ρίξει την ευθύνη στους παίκτες. Είπαν ότι δεν θέλουμε να παίξουμε και ότι η ομάδα θα πέσει στη δεύτερη κατηγορία για δύο μισθούς.

»Τότε όμως μιλήσαμε με τον πρόεδρο και είπαμε να μην υποτιμούν τους παίκτες. Ότι ξέρουμε την αλήθεια και απλώς δεν θέλουμε να μιλήσουμε δημόσια. Είπαμε ότι, αν μας ρεζιλέψει η ομάδα δημόσια, έχουμε αποδείξεις, θα βγούμε στα social media και θα πούμε τι συμβαίνει.

»Ειπώθηκε ότι οι Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Ζήσης και Λοτζέσκι θέλουν να “σκοτώσουν” την ΑΕΚ για δύο μισθούς. Είπαμε ότι αυτό που αναφέρθηκε ήταν άσχημο. Είτε προσποιείται, είτε δεν καταλαβαίνει τη θέση που βρέθηκε. Όταν αρχίσαμε να λέμε πόσα λεφτά μάς χρωστούσαν, έγινε κατανοητό τι συνέβαινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Υπάρχει διορία μέχρι τις 15 Ιουνίου όποτε πρέπει η ομάδα είτε να πληρώσει μισθούς είτε να υπάρξει διακανονισμός, αλλά οι παίκτες δεν το περιμένουν πλέον να γίνει αυτό. Έγιναν ίδιες συμφωνίες πέρυσι, αλλά δεν τηρήθηκαν. Δεν ξέρω τι θα κάνει η ομάδα.

»Εμένα η ομάδα μού χρωστάει 4 μήνες, συν έναν μήνα από τα bonus της περσινής σεζόν. Η ομάδα κατάλαβε την κατάσταση και ότι εμείς (σ.σ. οι παίκτες) θα μπορούσαμε να πούμε τι συμβαίνει μέσω social media. Θα παρουσιάζαμε τα συμβόλαιά μας, που έχουν υπογραφές.

»Παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Ματσιούλις, ο Λάνγκφορντ, ο Λοτζέσκι, ο Σλότερ είμαστε παίκτες που δεν παίζουμε για τα λεφτά, το κάνουμε επειδή αγαπάμε το μπάσκετ. Αν όμως συνεχιστούν τα ψέματα, θα απαντήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης