Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, αλλά και το πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο έκαναν σήμερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο Αλεξάνδρειο, οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης.

Στο πάνελ για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο αντιπρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του συλλόγουκαι πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ Άρης, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης. Απουσίασε από τη διαδικασία, λόγω ίωσης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος το λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης, λέγοντας «Η φετινή χρονιά μας αφήνει με πίκρα στο τέλος. Απέδειξε η ομάδα στο γήπεδο ότι δικαιούνταν και έπρεπε να είναι πιο ψηλά. Με μια νίκη θα ήμασταν 5οι και θα είχαμε εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή συμμετοχή. Δυστυχώς, σε 4 παιχνίδια η ομάδα αδικήθηκε παράφορα. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα, τη νέα χρονιά, σε καλύτερη βάση. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά του τεχνικού τιμ και των παικτών. Αγωνίστηκαν με πάθος, αυταπάρνηση, δεν τον έβαλαν ποτέ κάτω. Αυτή είναι η ταυτότητα του συλλόγου. Η χρονιά είναι καλή, αδίκως βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε».

Πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, μιλώντας αναλυτικά για τα χρέη της εταιρείας: «Παλεύουμε καθημερινά με τα χρέη, βάζοντας στόχο τη μείωσή τους και έχουμε φτάσει σε καλό σημείο. Παρόλο που το χαμηλό μπάτζετ για μια ομάδα είναι ρίσκο, το έχουμε επιλέξει μέχρι τώρα γιατί πρώτιστα μας ενδιαφέρει το καλό της ομάδας και πως θα ξεχρεώσει. Παραλάβαμε, το 2020, χρέος στα 5,6 εκ. ευρώ, αυτήν τη στιγμή τα χρέη έχουν μειωθεί σημαντικά. Οφείλουμε προς το δημόσιο 2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 200.000 είναι προς τον ΕΦΚΑ και 1,8 εκ. ευρώ προς την εφορία. Για το 1,8 η λύση είναι οι 120 δόσεις που ψήφισε η κυβέρνηση και παλεύουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ως τις 15 Μαΐου θέλουμε να το τελειώσουμε. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μπούμε, αναμένουμε τις απαντήσεις από το υπουργείο.

Έχουμε, επίσης, 350.000 ευρώ οφειλές ρυθμισμένες προς το γήπεδο, 350.000 ευρώ παλιές οφειλές, για τις οποίες έχουν εκχωρηθεί τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν, είναι χρήματα που θα τα πάρουν οι πιστωτές μας. Υπάρχουν, ακόμη, 150.000 ευρώ, τα οποία είναι αδιακανόνιστα και θα προσπαθήσουμε να τα διακανονίσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των χρεών μας, εκτός της φετινής εφορίας, είναι 2,9 εκ ευρώ. Θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως μειώθηκαν τα χρέη σε 3 χρόνια, εκ των οποίων το 1 ήταν αυτό με τον κόβιντ».

Συνέχισε ο κ. Αρβανίτης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα, αρχίζει η δουλειά της διοίκησης. Μέχρι τις 20 Μαΐου χρειάζεται να καταθέσουμε τον φάκελο για να πάρουμε την αδειοδότηση για την καινούργια σεζόν. Εργαζόμαστε όλοι πάνω σε αυτό το κομμάτι και παράλληλα συζητάμε για το πως θα οργανωθούμε στο αγωνιστικό τμήμα.

Είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου μέσω ΑΣ. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες, η διοίκηση τελεί υπό την αίρεση του ΑΣ, αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να διοικήσουν είμαστε στη διάθεσή τους. Αν εμφανιστούν κάποιοι και δεν κρύβονται πίσω από ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Για τη νέα σεζόν θα ανεβάσουμε λίγο το μπάτζετ, ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας.

Τα φετινά έσοδα ήταν περισσότερα και διοχετεύτηκαν στην αποπληρωμή παλιών χρεών. Το θέμα του γηπέδου είναι στάσιμο. Στο κομμάτι αυτό θέλει προσοχή. Τα λειτουργικά έξοδα του γηπέδου έχουν αυξηθεί, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ΑΣ και ΚΑΕ μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά του. Νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε για το γήπεδο. Αν μπορούμε, θα δούμε, θα το διεκδικήσουμε».

Ερωτηθείς για ενδιαφέρον απόκτησης των μετοχών της ΚΑΕ , αλλά και το πλάνο για να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο Άρης για τη νέα περίοδο, απάντησε:

«Είμαστε προσεκτικοί στο θέμα μεταβίβαση μετοχών. Δεν είχαμε εγγύηση, από ενδιαφέρον που υπήρξε. Οτι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη και εκεί προβληματιστήκαμε. Θα μπορούσαν να μας παρουσιάσουν ένα εχέγγυο, αλλά δεν έγινε. Συνεχίζουμε τις κουβέντες.

Κουβεντιάσαμε πολύ με το BCL, έχουμε μιλήσει και με το Eurocup, από το οποίο μας είπαν θα μας στείλουν να συμπληρώσουμε την αίτηση συμμετοχής. Στο BCL είναι λίγο πιο περίπλοκο το ζήτημα. Αν ήμασταν 5οι θα είχαμε εξασφαλίσει τους ομίλους του BCL, τώρα περιμένουμε τι θα κάνουν οι ομάδες πάνω από μας. Είμαστε σε επαφή κάθε εβδομάδα. Θα φανεί τι θα γίνει στο ζήτημα μέχρι τέλος Μαΐου. Ο στόχος είναι να έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με το BCL».

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, με τη σειρά του, ανέλυσε περισσότερο την οργάνωση, για τη νέα σεζόν, στο αγωνιστικό κομμάτι, την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά και το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την απόκτηση των μετοχών της ΚΑΕ. Είπε:

«Η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά, συζητάμε για να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, συζητάμε με τη ΦΙΜΠΑ , συζητάμε με τον προπονητή και κάποιους παίκτες. Εχουμε την αποπληρωμή, σε ό,τι αφορά οικονομικές υποχρεώσεις, προς τους Βλάντο Ντραγκίσεβιτς, Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς. Μεχρι 31/5 τελειώνουμε και το θέμα του Δημήτρη Πρίφτη. Με την τακτοποίηση όλων δε θα κινδυνεύουμε, από εδώ και πέρα, με ban.

Η ΑΜΚ που κάναμε ήταν μια αποτυχία. Τα λεφτά που μπήκαν, μέχρι τώρα, είναι 85.000 ευρώ και οι 60.000 ευρώ είναι από ανθρώπους που ήδη στηρίζουν την ΚΑΕ. Ο λόγος που δεν το δημοσιοποιήσαμε, ως τώρα, ήταν γιατί στη διάρκεια της χρονιάς δε θέλαμε να φανεί ότι δεν υπάρχει στήριξη. Βλέπουν όλοι που πηγαίνουν τα χρήματά τους. Εμείς θα φύγουμε κάποια μέρα, αν εμφανιστεί κάποιος για την εταιρεία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην εξυγίανση της ΚΑΕ. Θέλουμε η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική και να απαλλαγεί από παλιές αμαρτίες.

Το μπάτζετ για τη νέα χρονιά, ειδικά έχοντας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα ανέβει. Η αύξηση, όμως, θα γίνει τόσο, ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά η ΚΑΕ».

Για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Γιάννη Καστρίτη ανέφερε: «Ο προπονητής είναι στην Τρίπολη, μιλήσαμε μαζί του 4-5 φορές. Προσανατολιζόμαστε σε πέραν του ενός έτους συμβόλαιο. Είμαστε σε καλό δρόμο, θα μιλήσουμε και με τον εκπρόσωπό του. Σημαντικό και για τον ίδιο είναι η Ευρώπη, αλλά και το πως θα κινηθεί οικονομικά η ομάδα. Είμαστε και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες από τη συνεργασία μας, δε βρίσκω το λόγο να μην συνεχίσουμε να είμαστε μαζί».

Για το ενδιαφέρον επενδυτών για την ΚΑΕ αποκάλυψε: «Στη διάρκεια της χρονιάς ενδιαφέρθηκαν ξένοι επενδυτές για την ΚΑΕ. Μιλήσαμε, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι Αμερικάνοι, δεν έχουν σχέση με αυτούς που απασχόλησαν την ΠΑΕ. Αναλύσαμε το πλάνο μας, αυτοί το δικό τους. Εξηγήσαμε ότι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η ΚΑΕ θα συνεχίσει να υπάρχει, να πληρώνει. Αυτήν τη στιγμή, μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δε θέλουν να αναλάβουν παλιά χρέη. Με τα σημερινά δεδομένα, δε θα ήμουν αισιόδοξος για το συγκεκριμένο θέμα. Ήταν μικρή η πρόταση που έγινε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης