ΝΒΑ: Με εικονικούς φιλάθλους οι αγώνες στην επανεκκίνηση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, 21:47
ΝΒΑ: Με εικονικούς φιλάθλους οι αγώνες στην επανεκκίνηση

Όταν η σεζόν του ΝΒΑ επανεκκινήσει στις 30 Ιουλίου στη «φούσκα» του Ορλάντο, οι κερκίδες θα μπορούν να φιλοξενούν περισσότερους από 300 φιλάθλους. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν θα είναι φυσική η παρουσία τους...

Η Microsoft Corp και το NBA, ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν θέσεις μέσα στην αρένα σε «εικονικούς» φιλάθλους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Microsoft Teams και γιγαντιαίες οθόνες.

Κάθε αρένα θα εξοπλιστεί με οθόνες LED ύψους 17 ποδιών (5,2 μ.) που θα καλύπτουν τρεις πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Οι «εικονικές» κερκίδες θα είναι γεμάτες με φιλάθλους που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Teams για να συνδεθούν και να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλο, όπως και τη νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Together mode» και προορίζεται να προσομοιώσει μια ομάδα ατόμων που κάθονται σε ένα δωμάτιο.

Αξιωματούχοι του ΝΒΑ δήλωσαν επίσης την Παρασκευή ότι ενισχύουν την τηλεοπτική κάλυψη με κάμερες τοποθετημένες κοντά στους παίκτες, προκειμένου να πλησιάσουν το πλεονέκτημα των φιλάθλων που κάθονται σε θέσεις κοντά στο παρκέ. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας των παικτών, «η πλειοψηφία των καμερών κοντά στο παρκέ θα είναι ρομποτική για πρώτη φορά», δήλωσε η Σάρα Ζούκερτ, επικεφαλής τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς στο ΝΒΑ.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι ο ήχος από τους «εικονικούς» φιλάθλους θα ακούγεται στην αρένα και στην τηλεόραση. Οι εικονικές θέσεις θα περιορίζονται σε 320 φιλάθλους, αριθμός που προέκυψε με βάση το μέγεθος του χώρου και των οθονών.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, 21:50