Έπεσε την Κυριακή η αυλαία στη φετινή Super League, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά το πρωτάθλημα αήττητος, καθώς πέρασε νικηφόρα, από τους «Ζωσιμάδες», στην τελευταία στροφή (30η) του φετινού ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, μαζί με τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σώθηκε ο Αστέρας, σε μπαράζ ο ΟΦΗ

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας επιβλήθηκε με 3-0 του Πανιωνίου και παρέμεινε στη Super League, με τον ΟΦΗ από την πλευρά του, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι (νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο), να τερματίζει 13ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ομάδα του Ηρακλείου θα διεκδικήσει τη σωτηρία της μέσω τον μπαράζ με αντίπαλο τον δεύτερο της Football League, Πλατανιά.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, επιβλήθηκε με 3-0 της ΑΕΛ στη θεσσαλική πόλη, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε από τη Λιβαδειά η ΑΕΚ, που τερμάτισε τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πιο εντυπωσιακό σκορ στο φινάλε της Super League το πέτυχε ο Άρης, ο οποίος συνέτριψε με 7-2 την Ξάνθη, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, το τέλος της οποίας τον βρήκε στην πέμπτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο, με τη Λαμία να επικρατεί με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ενώ νωρίτερα την Κυριακή ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/5

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-3

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/5

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3

Άρης-Ξάνθη 7-2

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0

Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2

Η τελική βαθμολογία:

1 Π.Α.Ο.Κ. 80

2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75

3 A.E.K. 57

4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 52

5 ΑΡΗΣ 49

6 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 38

7 ΛΑΜΙΑ 37

8 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 36

9 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 36

10 Α.Ε.Λ. 34

11 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 33

12 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 32

13 Ο.Φ.Η. 32

14 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 27

15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21

16 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 10

Στο προκριματικά του Champions League: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

Στα προκριματικά του Europa League: ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης

Σε μπαράζ παραμονής: ΟΦΗ

Στη Football League: Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης